Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine yüce Türk milleti verdi

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yılı dolayısıyla bugün saat 11:00'da Çerkezköy Şehitliği'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğind

GÜNDEM 15.07.2019 20:21:00 0
 Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine yüce Türk milleti verdi

 Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Çerkezköy Şehitliği’nde anma programı düzenlendi.

 

 

KARANFİL BIRAKTILAR

 

Bugün saat 11:00’da düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftü Vekili Mahmut Öztekin tarafından okunan duanın ardından, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar şehitlerini kabirlerine karanfil bırakarak şehitler için dua etti.

 

 

BABASININ MEZARINA KARANFİL BIRAKTI

 

2016 yılında İstanbul Adile Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim atışı yapıldığı esnada arkadaşının kaza kurşunu ile şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Uçar'ın kızı ve babası da şehitlikteydi. Şehidin 5 yaşındaki kızı Zeynep Esmanur Uçar, babasının mezarına karanfil bırakıp dua etti.

 

 

ŞEHİTLER İÇİN KUR'AN-I KERİM OKUNDU

 

Şehitlik ziyaretinin ardından, öğle namazına müteakip Çerkezköy Osmanlı Camiinde Mevlid-i Şerif okundu. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşların katıldığı mevlidin ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı.

ANI DEFTERİNİ İMZALADILAR

Mevlidin ardından saat 14:00’da da Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü için vatandaşların hislerini paylaşacağı anı defteri açıldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anı defterinde şu ifadeleri kaleme aldı: Yakın tarihimizin dönüm noktalarından birini teşkil eden, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ olarak andığımız Fetullahçı Terör Örgütü (fetö) tarafından yapılan hain darbe girişimi, milletimizin tarihe geçen direnişiyle engellendi. Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine yüce Türk milletimiz verdi. 15 Temmuz vesilesi ile ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna her türlü fedakarlığı yapan, çekinmeden canlarını ferda eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere 249 vatandaşımızın şehit olduğu ve 2 bin 193 vatandaşımızın gazi olduğu 15 Temmuz demokrasi zaferini ve şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve her zaman hatıralarımızda canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz. Paralel devlet yapılanması hain fetö terör örgütünü lanetliyorum. Yapılan saldırılarda vefat edenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyor ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

“DARBELERİN KARŞISINDA DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da anı defterinde duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “15 Temmuz 2016 yılında bu milletin bağrına saplanmak istenen kanlı darbe girişimi yapmak isteyen hainlere büyük Türk milleti birlik ve beraberlik ile cevap vermiştir. Bugün olduğu gibi bugün de darbelerin karşısında dimdik durmaya, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir diye haykırmaya ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe durmadan yürümeye devam edeceğiz”

Haber / Buse SERİN