Tarihi Tunca Köprüsü restore ediliyor

Edirne'de tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Köprüde ilk olarak bozuk taşlar matkap yardımıyla buradan kaldırılırken, çalışmaların 3 haftada tamamlanması hedefl

GÜNDEM 14.07.2019 08:03:00 0
Tarihi Tunca Köprüsü restore ediliyor

Edirne'de Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı ve Karaağaç Mahallesi ile kent merkezini birbirine bağlayan tarihi Tunca ve Meriç köprülerinde restorasyon için çalışma başlatıldı.  İlk çalışma trafiğe kapatılarak Tunca Köprüsü'nde başlatılırken, bozulan taşlar matkap yardımıyla kaldırılarak buradan taşındı.

 

ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK

 

Restorasyonu gerçekleştiren firmanın şantiye şefi Ali İhsan Gündüz, “Restorasyon aslına uygun şekilde yapılacak. Yapıştırıcı olarak kaymak kireç, taş tozu ve kum gibi malzemeler kullanacağız. Biz firma olarak Bosna Hersek'teki Mostar Köprüsü'nün restorasyonunu yapan firmayız. Bizim işimiz tarihi köprüleri yapmak. Bu konuda herkesin içi rahat olsun” dedi.

 

“AYNI HARÇLARI KULLANARAK YAPACAĞIZ”

 

Tarihi eserlere olan saygıyla bu çalışmayı yaptıklarını söyleyen Gündüz “Bu köprüyü tarihe uygun şekilde atalarımızın yaptığı gibi aynı harçları kullanarak yapacağız” dedi.

 

Haber / Emre BOZ