Tarihi caminin duvarındaki yazılar temizlendi

Edirne'de Selimiye Camisi'nin bahçesi dışında kalan duvarlara, sprey boyalarla yazılan yazılar, Edirne Belediyesi ekipleri tarafından boyanarak temizlendi. Belediye olarak gerekli tedbirleri alarak düzenlemeleri yaptıklar

GÜNDEM 12.07.2019 15:17:00 0
Tarihi caminin duvarındaki yazılar temizlendi

Edirne Belediyesi ekipleri, Selimiye Camisi'nin bahçesi dışında kalan duvarlara, sprey boyalarla yazılan yazıları temizledi.

“SELİMİYE’YE YAKIŞIR HALE GETİRDİK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Burada kendini bilmezler Selimiye Camisi'nin ön tarafında olan alan içerisindeki beton duvarlara yazılar yazmışlar. Bu hoş bir şey değil. Tasvip edilecek bir şey değil. Ekiplerimiz sürekli kontrol ediyorlar, basında yer almasının ardından temiz bir şekilde badana yaptırdık. Selimiye'ye yakışır bir hale getirdik” dedi.

“ÖNLEMLERİ ARTIRACAĞIZ”

Selimiye’nin, Edirne'nin baş tacı, kentin mücevheri olduğunu söyleyen Gürkan “Bazı kendini bilmezlerin, kim olduğunu bilmediğimiz maalesef duvarlara yazılar yazmalar, sprey boyalarla Selimiye'nin etrafını kirletmeleri gerçekten hoş değil. Bizim açımızdan hem üzücü, hem de can sıkıcı ama Edirne Belediyesi olarak biz derhal gerekli tedbirleri alarak düzenlemeleri yaptık. Bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için önlemleri artıracağız” dedi.

Haber / Emre BOZ