Siyaseti meslek olarak değil, hizmet olarak gör

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'i ziyaret eden Demokrat Parti Genel Sekreteri Muhtar Mahramlı, 1991-95 yılları arasında 4 yıl dolu dolu milletvekilli yaptığını belirterek "Siyaseti meslek olarak

GÜNDEM 11.07.2019 19:53:00 0
Siyaseti meslek olarak değil, hizmet olarak gör

Demokrat Parti Genel Sekreteri Muhtar Mahramlı, 31 Mart’ta Kapaklı Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Çetin’i ziyaret etti. Mahramlı’ya ziyaretinde bir süre Demokrat Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na atanan Hayrettin Turlin ve bazı partililer de eşlik etti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Muhtar Mahramlı’nın 21 Ekim 1994’te Tekirdağ Milletvekiliyken şeref defterine yazdığı yazıyı göstererek “Ben o dönem meclis üyesiyken bu defteri Enver Özel abime hediye etmiştim. Bunu çok fazla doldurmamışlar, 6 sayfa doldurulmuş. 25 yıl geçti aradan. Bunları atmaya çalışıyorlardı. Bunu gördüm ve aldım” dedi.

 

25 YIL ÖNCE YAZDIKLARINI OKUDU

 

DP Genel Sekreteri Muhtar Mahramlı da Belediye Başkanlığı Ziyaretçi Defteri’ne 1994 yılında yazdığı şu notu okudu: “27 Mart 1994 mahalli seçimleri neticesi göreve geldiğiniz tarihten bu yana güzel Kapaklı beldemize gelen hizmetleri, yaptığınız çalışmaları takdir etmemek mümkün değil. Kapaklı beldemizin daha fazlasına layık olduğunu hepimiz biliyoruz. Tekirdağ ilinin seçilmiş milletvekilleri olarak biz, gerekse siz, bizlere güvenini her vesileyle ispatlamış olan Kapaklımız sakinlerine her türlü hizmeti getirmek için mücadele azmi içerisinde olacağız. Bu düşünceyle şahsınızda tüm Kapaklı belde halkını ve meclis üyelerini saygıyla selamlıyor, sevgiler sunuyorum”

 

“BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

 

Bu yazıyı okurken 1994’teki Kapaklı’yı hatırlamaya çalıştığını, bir de bugünkü Kapaklı’ya baktığını söyleyen Mahramlı “Her geldiğimizde bir yerlerin değiştiğini görüyoruz. Sanayinin burada olması çok önemli etken. Ekmek, iş, aş için Türkiye’nin her yanından binlerce vatandaş buraya geliyor. Senin 1994’ten beri belediye meclis üyeliği ve sonrasında kendini yetiştire yetiştire buralara geldin, belediye başkanı oldun. En azından Kapaklı’nın meselelerini çok çok iyi biliyorsun. Senin insanlarla ilişkin de çok iyi, bunu da gayet iyi biliyorum. İnşallah başarılı olacaksın, ben buna inanıyorum. Bir müddet başka siyasi görüşte olan belediyenin arkasından yeni bir görüşün gelmesi bir iki sene sıkıntı yaşatır. Fakat bunların aşılacağını düşünüyorum” dedi.

 

“İHTİYAÇLARIMIZ ÇOK FAZLA”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, “1994 yılında Enver Abi’nin belediye meclis üyesiydim ve Muhtar Mahramlı ise milletvekiliydi. Yıllar sonra bir belediye başkanı olarak onu ağırlamak bana onur veriyor” dedi. Kimseyi kırmadan, gücendirmeden sıkıntıların üstesinden gelmeye çalıştığını söyleyen Çetin “ 31 Mart’ta da ifade ettiğim gibi benim için çalışanlarımın siyasi düşünceleri önemli değil. İşini yapan herkesle devam etmeyi düşünüyorum. Mazbatayı aldığım gün tüm belediye personelimiz ile toplantı yaparak bunu söyledim. Hizmetin bir sınırı yok. Altyapıdan tutun yollara varıncaya kadar ihtiyacımız çok fazla. Eğer imkanlarımız yetmezse devletimizin imkanları ile bunları Kapaklı’ya getirmeye çalışacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile de gayet uyumluyuz, sorun yaşamıyoruz. Önceki dönem 5 yıl da onun yanında büyükşehirde görev yaptım. Oradan tanıyor bizi. Sıkıntı yaşamıyoruz. Kadir Başkan çok yapıcı bir insan. Hizmet Kervanı adı altında buraya da bir ziyaret gerçekleştirdi ve ilçemizin ihtiyaçlarını yerinde gördü” dedi.

 

 

“NÜFUS HER YIL 10 BİN ARTIYOR”

 

Kapaklı’nın 11 ilçe arasında çok farklı tutulması gerektiğini söyleyen Başkan Çetin “Çünkü çok hızlı büyüdü. Bu büyümeye karşılık hizmetlerin daha fazla yapılması lazım. Yerel anlamda da genel anlamda da beklentiler çok. Her yıl 10 bin insan geliyor. Bu nüfus artışı eğitim, kamu kurumları, altyapı, üstyapı, yol, park açısından büyük bir yük bindiriyor. Dolayısıyla daha ciddi bir şekilde eğilinmesi gerekiyor. Hem büyükşehrin hem bizim hem de devlet kurumlarının.  Büyükşehirle beraber ilçe belediyeleri artık daha kısıtlı bütçelerle, daha az konularla muhatap olabiliyor. Ama vatandaş öyle bakmıyor. Ne olursa olsun hepsiyle muhatap olmamızı istiyor, beklentisi bu yönde. Sorunları gerekli mercilere ulaştırıyoruz. Talep ediyoruz, istiyoruz. Daha çok da isteyeceğiz” dedi.

 

25 YIL SONRA YENİDEN İMZALADI

 

Ziyarette Muhtar Mahramlı, 25 yıl sonra yeniden aynı şeref defterini imzaladı. Demokrat Parti Genel Sekreteri Muhtar Mahramlı, Şeref Defterine şu ifadeleri yazdı: “25 yıl sonra sevdiğim ve saydığım bir kardeşimizin Belediye Başkanlığı’na seçilmesi ve bu defteri ikinci defa yazmak şerefine nail olduğum için tarif edilemeyecek derecede memnuniyet duyuyorum. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza hiç şüphem yoktur. Geçen 25 yıllık süreçte Kapaklı’nın her türlü sorununu yaşayan ve bilen biri olarak başarılı olacağınıza inanıyorum. Bu duygularla şahsınıza ve tüm Kapaklılı hemşehrilerimize saygılar sunarım. Size sonsuz başarılar diliyorum”

 

“MESLEK OLARAK DEĞİL, HİZMET OLARAK GÖR”

 

Belediye meclis üyeliği yıllarında, o dönem Tekirdağ Milletvekili olan Muhtar Mahramlı’yı örnek aldığını kaydeden Mustafa Çetin “Kapaklı’ya ve Tekirdağ’a çok emeği vardır” dedi. 4 yıl dolu dolu milletvekilli yaptığını söyleyen Muhtar Mahramlı da “4 yılda çok iş yaptım. O dönem milletvekilinin elinden büyük bir güç vardı. Şimdi yok, değişen sistemle birlikte o etkinlik kayboldu. Biz o dönem çok işler yaptık.  Siyaseti meslek olarak yapmazsanız, hizmet yaparsınız. Ama meslek olarak yaparsanız hizmet yapamazsınız. Bu lafı hiç unutmayın. Sana da tavsiyem siyaseti meslek olarak değil, hizmet olarak gör” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU