Tasarım Beceri Atölyelerinin ilki açıldı

Edirne genelinde bilim, sanat, spor, kültür ve yaşam odağında birleşen 10 farklı türdeki 155 atölyeden ilkini Vali Fahri Yücel İlkokulu'nda hizmet vermeye başladı.

GÜNDEM 11.07.2019 15:59:00 0
Tasarım Beceri Atölyelerinin ilki açıldı

Edirne'de pilot bölge olarak belirlenen 7 okulda kurulan 'Tasarım Beceri' atölyesinden ilki olan Fen, Teknoloji, Matematik, Mühendislik (FeTeMM)  Atölyesinin açılışına katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne genelinde 10 farklı türdeki 148 atölyenin de bu öğretim yılı içerisinde tamamlanarak öğrencilere hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

EĞİTİM SİSTEMİ BİR ÜLKENİN BEL KEMİĞİDİR

Eğitim sisteminin bu ülkenin bel kemiği olduğunu söyleyen Vali Canalp, “Açılışını yaptığımız atölyeler öğrenciler için heyecan verici deneyler ve buluşlar için birer platform olacak. Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler öğrencilerimizin kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacak.  Aynı zamanda atölyeler yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar şeklinde düzenlenecek” dedi.

7 ATÖLYE AÇILDI

Pilotlama çalışması için Edirne genelinde 7 adet 'Tasarım Beceri' atölyesini hizmete sunduklarını söyleyen Canalp bu atölyeler; Vali Fahri Yücel İlkokulu'nda, Havsa Engin Şahin Ortaokulu'nda, Keşan Yekta Baydar Ortaokulu'nda - FeTeMM Atölyesi, Keşan Rasim Ergene Ortaokulu'nda - Yazılım ve Tasarım Atölyesi, Selimiye İmam Hatip Orta Okulunda - Drama ve Eleştirel Düşünce Atölyesi, Yüksel Yeşil İlkokulu'nda - Ahşap ve Metal Atölyesi,  İsmail Güner Ortaokulu'nda - Salon Sporları Atölyesi olarak açıldı” dedi.

“155 ATÖLYE KURULMUŞ OLACAK”

Vali Canalp, 10 farklı türde 148 atölyenin bu öğretim yılı içerisinde tamamlanıp öğrencilere hizmet vermeye başlayacağını belirterek “Söz konusu ikinci fazın da tamamlanmasının ardında ilimizde toplam 155 Tasarım ve Beceri Atölyesi kurulmuş olacak. Edirne'de göreve başladığım ilk günden beri üzerinde durduğum, yakından takip ettiğim her aşamasında bizzat sahada yer aldığım eğitime, öğrencilerimize, geleceğimize dair çalışmalar ve meyvelerini görmek beni ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bildiğim bir şey var ki bir ülkenin bel kemiği olan eğitim sistemi, kendi içinden çıkmalı kendisi için geliştirilmelidir. Her toplumun sosyo kültürel iklimi, sosyal hazır bulunuşluğu farklılık gösterir. Biz kendi kökümüzden yetişerek dünyayı sarabilirsek o zaman başarılı oluruz” dedi.  

Haber / Emre BOZ