İkili eğitim oranı yüzde 14'e düştü

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2019 yılının ilk yarısını kapsayan faaliyet raporunu açıkladı. 2019 yılının ilk yarısında Nurullah Narin Ortaokulu Ek binasının eğitim

GÜNDEM 9.07.2019 13:00:00 0
İkili eğitim oranı yüzde 14

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2019 yılı ilk 6 ayına ilişkin faaliyet raporu açıklandı. 2019 yılının ilk yarısında Çerkezköy’den pek çok öğrenci çeşitli yarışma ve turnuvalarda dereceye girerken, bazı okullarda öğrencileri için çeşitli kütüphane ve atölyeler de açıldı.

 

10. HAYIRSEVER PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

2019 yılında Temel Eğitim Yatırım Programı kapsamında Nurullah Narin Ortaokulu Ek binası eğitim öğretime açılırken, bin 772 öğrencinin ikili eğitimden normal eğitime döndüğünü belirten yetkililer, 2 yıl önce ortaokullarda yüzde 76 olan ikili eğitim oranının yüzde 14’e düştüğünü kaydetti. Hayırseverler ile iş birliği içerisinde birçok eğitim yatırımına imzanın atıldığı 6 ayda, Çerkezköy esnaflarından Fikri Güner ile “Fikri Güner Anaokulu” için 10. Hayırsever protokolü imzalandı. Hayırsever Fikri Güner’in Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptıracağı anaokulunun temeli de atıldı.

 

204 ÖĞRENCİ ALACAK

 

Ambardere bölgesinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan bina Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıldı. Okulun, mahallinden 6 şubede, 204 öğrenci alacağı belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU