75 yaşındaki öğrenci, üniversiteyi 3 yılda bitirdi

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Arkadaşları ve çevresi tarafından "Bastonlu Bilge" adıyla anılan, Trakya Üniversitesi'nin en yaşlı öğrencileri

GÜNDEM 8.07.2019 15:18:00 0
75 yaşındaki öğrenci, üniversiteyi 3 yılda bitirdi

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş ile akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

YOL GÖSTERİCİ OLMAYA DEVAM EDECEK

 

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Elif Seçil Yılmaz “Türkiye Cumhuriyeti’nin bilim, sanat, teknoloji, kültür ve ekonomi gibi alanlarda elde ettiği ve edeceği büyük başarılarla devam ettiği kutlu yolculuğunda bizler; Gazi Mustafa Kemal’in belirlediği ‘muasır medeniyetler’ seviyesine ulaşmak için çalışacağız. Birer yeni mezun olarak ben ve arkadaşlarım kendimizi yolun sonunda gibi hissetsek de aslında hayatın başındayız. Bu zorlu eğitim sürecinde, hocalarımızın çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime, öğrettikleri her konu, gelecekte de bizlere yol gösterici olmaya devam edecektir. Eğitim-öğretim hayatımız boyunca üzerimizde emeği geçen, bize tarih ilmini sevdiren, bana ve arkadaşlarıma her konuda yol gösteren başta Dekanım Prof. Dr. İlker Alp olmak üzere tüm hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii ki diplomayı almamda en az hocalarım kadar emeği geçen, aileme teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkürüm ise Edirne'de tanıdığım, aile olduğumuz tüm arkadaşlarıma. Sevgili arkadaşlarım, şiddetin ve savaşların hâkim olduğu bir dünyada bizler milli menfaatlerimizi göz önünde bulundurarak daha çok çalışmalı, vatanımıza ve milletimize elimizden geldiğince katkıda bulunmalıyız” dedi.

 

 

BİZLER İÇİM NÜYÜK BİR AYRICALIK

 

Törenin ikinci bölümünde mezun öğrenciler adına konulan Seren Oymak da “Bilirsiniz bazı şeyler vardır hayatımızda. Yaşamın parçasıdır ama biz onların farkına bile varamayız. Ta ki elimizden uçup gideceğini anlayana kadar… Üniversite de öyleymiş ama biraz geç anladık galiba. Aynı hüzün aynı ayrılık şarkıları altında Edirne! Tarihi başkent… Türk’ün kültür ve medeniyetinin zirvesi olan güzel şehir… Sende olmak, senden olmak, senin koynunda ilim ve irfan elde etmek ne büyük bahtiyarlık. Türkiye’nin Avrupa ve dünyaya açılan kapısı… Cumhuriyetin aydınlık ve güzel yüzü Edirne’de Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelip birlikte eğitim gören ve bugün mezun olan arkadaşlarım ile burada hayatımızın en güzel dört yılını geçirdik. Eğitimimizi burada sürdürmek bizler için büyük bir ayrıcalık oldu” dedi.

 

“İNSANIN EN GÜZEL SÜSÜ İYİ AHLAKTIR”

 

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, Milli Mücadele’nin 100. yılının kutlandığını bugünlerde mezun vermenin ayrı bir gurur olduğunu belirterek “Bugüne kadar Edebiyat Fakültesi’nden 6 bin 943 öğrenciyi mezun ettik. Bu yıl mezunlar zincirine 539 yeni öğrencimiz katılıyor. Daha dün geldiğiniz fakültemizden bugün kendi alanlarında en iyi şekilde yetişmiş; bilgili uzmanlar olarak mezun oldunuz. Ancak çalışma, çaba ve mücadeleniz devam edecektir. İçinde yaşadığımız bilgi, teknoloji ve hızlı iletişim çağında sizleri çok çetin bir hayat mücadelesi beklemektedir. Değerli evlatlarım, hayata atıldıktan sonra sizi yetiştiren milletimiz ve devletimize olan vefa borcunuzu unutmamanız gerekiyor” dedi. Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Trakya Üniversitesi bu şehrin bir üniversitesi olarak büyük işler başarmak için yola çıkmış, gayesi büyük bir üniversitedir. Bölgenin bütün meselelerine her alanda el koymaya ve çözüm üretmeye çalışan, özellikle geleceğimiz olan insan gücünü yetiştiren Üniversitemiz şimdi hasat zamanı yaşıyor. Edebiyat Fakültemiz, Üniversitemizin en eski, en köklü birimlerindendir” dedi. Öğrencilere de seslenen Tabakoğlu “Her zaman, her gün kendinizi yenileyin. Becerilerinizi, bilginizi geliştirin. Bir insanın en güzel süsü iyi ahlaktır. İlminizle beraber bu güzel süsü üzerinizde taşırsanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur” dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin kep atması ile tören son buldu.

 

Haber / Emrullah ELMA