İBB Başkanı İmamoğlu Edirne'de

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl 658'incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne'ye geldi. CHP ve İYİ Parti İl Başkanlıklarını ziyaret ed

GÜNDEM 8.07.2019 14:57:00 0
İBB Başkanı İmamoğlu Edirne

Edirne’de ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığını ziyaret eden Başkan İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada “Sizden bir isteğim var. Lütfen, bu isteğimizi önemsemenizi istiyorum. Gerçekten partiler üstü, tarihi sorumluluğumuz var. Bu tarihi sorumluluk içinde en önemli vazife, görevimizi en iyi şekilde yapma sorumluluğudur. Ben Türkiye'nin en büyük kenti, belki de dünyanın en güzel kenti İstanbul'u en iyi şekilde yönetme sorumluluğunu üstlenmiş bir kardeşiniz ve yol arkadaşınızım. Örneğin; Edirne'de Recep Gürkan, bu sorumluluğu almış yol arkadaşımız. Şöyle bir dönem yaşatmalıyız; hep birlikte sıradan bir dönem değil hatayı görüp, hatayı büyüten dönem değil hatayı görüp yardımcı olan, eksiği görüp tamamlayan, birbirinin kolundan tutan, tökezlenip, yere düşen varsa onu ayağa kaldıran yoldaşlık istiyoruz” dedi.

 

 

“SADECE BAŞARIYA ODAKLANACAĞIZ”

 

İBB Başkanı İmamoğlu parti içindeki dargınlıkların geride bırakılması gerektiğini ifade ederek “Geçmişte yapılan birtakım yarışlar, hepsini bir süreliğine bir kenara koyacağız. Sadece ve sadece başarıya odaklanacağız. Bu başarıyı bizden sadece CHP'liler beklemiyor. Bu başarıyı inanın ki Türkiye Cumhuriyeti'nin eksiksiz her vatandaşı bekliyor” dedi.

 

“BU BAŞARIYI ELDE EDEBİLİRİZ”

 

İşine, sorumluluğuna bu anlayışla kitlenmiş biri olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bütün arkadaşlar Türkiye'nin neresinde olursa olsun, birbirimize destek olursak memleketimizi hayal ettiğimiz şekilde güzel bir memleket yapabiliriz. Bu başarıyı elde edebiliriz. İşte o zaman bu cumhuriyetin ilkelerine, bu ülkenin çağdaş geleceğe ulaşmasına ve her zaman inancımızı en yüksek yerde tutan Mustafa Kemal Atatürk aşkına, sevgisine ve onun karşısında bu sorumluluğa layık bireyler oluruz. Dolayısıyla sizden isteğim; bizlere yardımcı olun, destek olun. Tüm negatif duyguları unutun” dedi.

 

İYİ PARTİ'Yİ DE ZİYARET ETTİ

 

CHP İl Binasında partililerle buluşan İmamoğlu, ardından İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İmamoğlu, ziyaretlerinin ardından daha sonra tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Sarayiçi Er Meydanı'na geçti.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU