Kırkpınar'da çocuklara sürpriz etkinlikler

Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'ne gelen çocuklar sürpriz etkinliklerle buluştu.

GÜNDEM 8.07.2019 14:23:00 0
Kırkpınar

Edirne Belediyesi’nin organizasyonunda düzenlenen 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali bir kez daha başarıyla tamamlandı. 1-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen festival kapsamında Edirneliler ve Edirne’ye yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirler hem 658 yılık heyecana ortak oldu hem de birçok farklı aktiviteyle de buluşma imkanına sahip oldu.

 

 

ÇOCUKLARA YÖNELİK ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

 

Edirne Belediyesi taradından Sarayiçi Er Meydanı’na çocukların doyasıya eğlenebileceği ücretsiz oyun alanları kuruldu. Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü tarafından; çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Heykel Atölyesi, Sihirli Kağıt Atölyesi, Kum Boyama Atölyesi ve Mandala Boyama Atölyeleri; 658 yıllık heyecana ortak olmak için Sarayiçi’ne gelen miniklerle buluştu. Ayrıca Sarayiçi etkinlik alanında müzeye ait olan Velociraptör ve Fabrosaurus isimli dinozorlar da sergilendi. Dinozorlar çocukların ve halkın beğenisini kazandı. Çocuklar, aileleri ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı da ölümsüzleştirdi.

 

CUMHURİYET TRENİ

 

Öte yandan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ülkemizin kurtuluşu için başlattığı Milli Mücadele’nin 100. Yılında Samsun’dan yola çıkan Cumhuriyet Treni de Sarayiçi Er Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ