2 bina restore edilerek turizme kazandırıldı

Kırklareli Merkez Yayla Mahallesi'nde bulunan ve 2005 yılındaki büyük yangınla fonksiyonunu kaybeden Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ile yanında bulunan Defterdar Evi Binası Kırklareli Valiliği tarafÄ?

GÜNDEM 8.07.2019 15:16:00 0
2 bina restore edilerek turizme kazandırıldı

Yayla Mahallesi’nde bulunan Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ile yanında bulunan Defterdar Evi Binası restorasyonu tamamlandı.

 

KONAKLAMA SORUNUNU ÇÖZMESİ PLANLANIYOR

 

Tescilli taşınmaz yönünden en yoğun merkezi ve Kırklareli’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yayla meydanındaki konutların son dönem turizm ve kültürel gelişme planına göre restorasyonunun yapılmasının Kırklareli'nde büyük bir açık olan konaklama sorununu çözmesinin planlandığı belirtildi.

 

“TARİHİ BİNALARIMIZI TEKRAR İLİMİZE KAZANDIRDIK”

 

Otel olarak kullanılmak üzere ihalesi yapılan Vali Faik Üstün İlkokulu ve Defterdar evi binaları konusunda açıklama yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin “Bilindiği üzere 2005 yılında talihsiz bir yangın olayında Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ile yanında bulunan Defterdar Evi Binası kullanılmaz hale gelmişti. Kırklareli Valiliğimiz olarak yapılan proje ve restorasyonlar ile bu tarihi binalarımızı tekrar ilimize kazandırdık” dedi.

 

“TURİZM POTANSİYELİNE KATKI SAĞLANACAK”

 

Kırklareli’nin tarih kokan ve ilk yerleşim yerlerinden bir olan Yayla Mahallesi’nde yapılan çalışmalar ve restorasyonlar ile son dönemlerle binlerce yerli ve yabancı turisti Kırklareli’nde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vali Bilgin “Ancak bununla birlikte turistlerimize konaklama alanları konusunda da sıkıntı çekiyoruz. Bizde bu sıkıntıyı giderebilmek, istihdam yaratabilmek, örnek olmak ve bir ilki başlatmak için bu yerlerimizi otel olarak projelendirdik. Akabinde restorasyonu tamamlanarak belirlenen fonksiyon kazandırdık. Bu sayede kültürel mirasımıza sahip çıkıldığı gibi, ilimizin turizm potansiyeline katkı sağlanacak” dedi.

 

156 BİN TL İLE KİRAYA VERİLDİ

 

Vali Bilgin “Kırklareli Vali Faik Üstün İlkokulu ve Defterdar Evi binaları otel olarak kullanılmak üzere ihale edilerek; ihalede en yüksek teklifi veren 25 yıl süre ile, ilk yıl kira bedeli 156 bin TL olacak şekilde yapılan sözleşme şartları doğrultusunda yer teslimini yaptık” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU