Kurdukları çadırlarda sabahlıyorlar

Edirne'de bu yıl 658'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için kente gelen güreş severler otellerde yer bulamayınca tarihi Selimiye Camisi bahçesinde çadır çadırlarda sabahlıyo

GÜNDEM 7.07.2019 09:08:00 0
Kurdukları çadırlarda sabahlıyorlar

Muzaffer Kılıçsoy, güreşleri izlemek için Kocaeli'den geldiklerini ve Selimiye Camisi bahçesinde arkadaşlarıyla çadır kurarak 3 gecedir kaldıklarını belirterek “Güreşleri izlemek için geliyoruz ama maalesef otellerde yer kalmamış. Zaten otellerde yer olsa da 300 lira çok pahalı. Biz 6 arkadaş geldik buraya hepimiz gördüğünüz gibi dışarıda sabahladık" dedi. Antalya'dan gelen Mustafa Kababıyık da "Burayı seviyoruz. daha bir değişik oluyor. Orhan Okulu için geliyoruz. 3 gecedir burada yatıyoruz” dedi.

 

“5 GÜNDEN BERİ ÇADIRDA KALIYORUZ”

 

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Avusturya'dan gelen Halit Koç ve İbrahim Demir de 5 gündür Selimiye Cami bahçesine kurdukları çadırda kalıyor. Halit Koç, ata sporu yağlı güreşleri çok sevdiklerini ve her yıl Kırkpınar'a geldiklerini belirterek “Avusturya'dan geliyoruz, yer olmadığı için burada kalıyoruz, aynı zamanda doğal hayat yaşıyoruz. Kırkpınar'ı ziyaret ettik, Edirne'mizi ziyaret ettik. Tatilimizi uzattık Edirne için, çok mutluyuz çok memnunuz. Memleket sevgisi ve hasreti, insan sevgisi bizi buraya getirdi" dedi. İbrahim Demir de "Biz Avusturya'dan geldik beş günden beri burada kalıyoruz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE