Cami ve sosyal tesisler törenle açıldı

Tekirdağ'da Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde Tekirdağ Açık Ceza ve İnfaz Kurumu ile hayırseverler tarafından yaptırılan cami ve sosyal tesisler düzenlenen törenle açıldı.

GÜNDEM 7.07.2019 09:14:00 0
Cami ve sosyal tesisler törenle açıldı

Tesisin açık cezaevinde bulunan hükümlülerin çalışması ve hayırseverlerin katkısı ile yapıldığını belirten Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç “Tutuklu ve hükümlü yakınları ziyarete geldiklerinde ibadet edecek yerleri yoktu. Bu cami ve yapılan sosyal kısımları ile de büyük bir eksik giderildi” dedi.

 

BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ

 

Tekirdağ Cezaevi Kampüsü'nde 2 F tipi, 2 T tipi ve açık cezaevi olmak üzere 5 cezaevi müdürlüğünün bulunduğunu kaydeden Karakoç “ Ziyarete gelen tutuklu ve hükümlü yakınları için kampüste ibadetleri gerçekleştirebilecek, yeme ve içme gibi gereksinimleri karşılayacak imkan bulunmamaktaydı. Bu kampüsümüz için büyük bir eksiklikti. Şimdi bu eksikliği gidermiş olacağız. Yapımı tamamlanan cami ile birlikte caminin alt kısmında kapalı ve açık restoran yaparak herhangi bir kısıtlı alan oluşturmadan tüm halkımızın hizmetine açmış bulunmaktayız.  Burada bekleyen hükümlü yakınları veya dışarıdan buraya gelecek vatandaşların da faydalana bileceği bir tesis ise ibadet edecekleri bir cami hizmete sunmuş olacağız” dedi. Açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Başsavcı Güngör Karakoç, savcılar,  İl Müftüsü İsmail İpek ile davetliler katıldı.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ