ÇTSO, Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı'na katıldı

658'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası kapsamında 19'uncusu düzenlenen Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı kapılarını açtı. Fuarı

GÜNDEM 4.07.2019 14:29:00 0
ÇTSO, Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı

Açılışta konuşan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, önümüzdeki yıllarda Edirne’ye kapalı bir fuar alanı kazandırmak istediklerini ifade etti. Fuar merkezi fikrini desteklediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da belediye olarak bununla ilgili her türlü çalışmaya ve çözüm ortaklığa hazır olduklarını kaydetti.

 

TARIMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Açılışta konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp de tarımın önemine dikkat çekerek “Tarımsal üründen katma değer elde edebildiğimiz derecede zenginiz” dedi. Vali Canalp, tarımda belli teknolojileri en üst düzeyde kullanmanın ve bunun yanında dünyada var olan yeni teknolojilerden haberdar olmanın Trakya ve Edirne ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

 

 

STANTLARI GEZDİLER

 

Yapılan konuşmaların ardından; fuarın açılış kurdelesi Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve törene katılanlar tarafından kesildi. Açılışın ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp ve beraberindekiler stantları gezdi.

 

ODANIN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve beraberindekileri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Standı’nda ağırlayan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, odada yapılan çalışmalarla hakkında bilgi verdi.

 

KIRKLARELİ PEYNİRİ VE HARDALİYESİ TANITILDI

 

Fuarda Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan stantta da Kırklareli Beyaz Peyniri ve Kırklareli Hardaliyesi tanıtıldı. Kırklareli Hardaliyesi ve Kırklareli Beyaz Peyniri’nin tadına bakan Vali Canalp ve beraberindekilere KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan tarafından bilgiler verildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE