"Üstümüze düşeni yapmaya hazırız"

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak için her kesimin üzerine düşeni en iyi ve hızlı bir şekilde yapması gerektiğini kay

GÜNDEM 4.07.2019 12:58:00 0

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Meclis Üyesi Ahmet Eroğlu ile Oda Genel Sekreteri Merve Gelep ile birlikte Kırklareli Engelsiz Hayat Eğitim, Kültür, Spor Kulübü ve Derneği’ni ziyaret etti. El Becerisi, Okuma-Yazma, Öğrenme Güçlüğü, Hiperaktivite gibi alanlarda eğitim vererek, engelli bireylerin yaşama tutunmasına, kendilerini ifade edebilmesine ve nitelikli bir yaşam sürdürebilmesine katkı sunmak amacıyla hizmet veren dernekte, Dernek Başkanı Nihal Bircan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin sorunlarını dinleyerek, fikir alış verişinde bulunan Başkan Ilık, her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını belirtti.

 

 

“KENDİLERİNE GELİŞTİRMELERİNE ENGEL DEĞİL”

 

Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak için her kesimin üzerine düşeni en iyi ve hızlı bir şekilde yapması gerektiğini söyleyen Ilık “Biz oda olarak daima engelli bireylerimizin yanındayız. Engelli olmak kişinin kendisini geliştirmesine engel değil. Çalışıp üretmek, hayatin her alanında rol almak ve hayatin her güzelliğini yaşamak engelli insanlarımızın da hakkıdır. Engelli olmak kimsenin seçimi değildir. Dolayısıyla bu durumdan utanıp sıkılmak, toplumdan kendini soyutlamak doğru bir davranış olmamalı diye düşünüyorum. Toplumla iç içe birçok şeyi paylanmak bizlerin hakkı olduğu gibi siz engelli kardeşlerimizin de hakkıdır. Bu açıdan son zamanlarda devletimizin yeni ve olumlu çalışmalarına tanık oluyoruz. Engelli vatandaşlarımızın geçmişte sokakta yürümeleri bile sorun teşkil ederken bugün bizler dâhil hemen hemen tüm kurumlarımız fiziksel engelleri adim adım kaldırarak birçok vatandaşımıza kolaylıklar sağlamaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmetleri alması noktasında gerekenin yapılması için hep birlikte mesai harcamalıyız. Daha da fazla çalışmamızın gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN