O iddialar yargıya taşındı

Geçtiğimiz yıl Haziran'da bir şebeke tarafından önce soyundurulup sonra da kredi kartları alınarak banka hesapları boşaltılan Çerkezköy'deki bir esnafın şikayeti üzerine Çerkezköy cumhu

GÜNDEM 3.07.2019 16:20:00 0
O iddialar yargıya taşındı

Arzu D., Esra K., Bilge A. ve Rasim V.’nin sanık olarak yargılandığı davada zanlılardan bazılarının daha önce de benzer suçtan ceza aldığı öğrenilirken, şebekenin ağına düşen Çerkezköylü esnafın 3 bankaya ait kredi kartlarından 45 bin TL çekildi.

 

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI DA SORUŞTURMA DOSYASINA GİRDİ

 

Çaldıkları kredi kartlarıyla Denizbank, Vakıfbank ve Garanti Bankası’ndan para çeken şebeke üyeleri, bankalarına güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, güvenlik kamerası görüntüleri soruşturma dosyasına da girdi.

 

 

SOYULAN VATANDAŞ DEDEKTİFLERE TAŞ ÇIKARTTI

 

Savcılığın zanlılara ait HTS kayıtlarını, telefon trafiğini deşifre etmesinin ardından savcılığın yaptığı incelemede zanlılar Arzu D. ve Bilge A. hakkında Çerkezköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2017 ve 2018 yılında benzer suçlardan dava açıldığını tespit etmesiyle zanlılarla ilgili çok yönlü soruşturma sürerken şebekenin ağına düşen Çerkezköylü iş adamı, şikayetlerinden sonuç alamayınca olayı CİMER yazdı. İş adamının dedektiflere taş çıkartır araştırması şebekenin yalnızca Çerkezköy’de değil Trakya’nın hemen hemen her ilçesinde benzer yöntemle bazı esnafları ağına düşürdüğünü ortaya çıkardı.

 

FARKLI KİŞİLERİ DE DOLANDIRMIŞLAR

 

Kendini hemşire olarak tanıtan şebeke üyesi Arzu D., iddiaya göre şebeke üyeleriyle evde konuşurken, talimatları şifreli olarak ‘İğneyi adam gibi yapın’ sözleri ile verdi. Şebekenin bölgede birçok esnafa benzer yöntemle iğne yaptığı, bu yöntemle Lüleburgaz’da Hasan Ü.’yü 15 bin TL, Kapaklı’da Mehmet A.’yı 15 bin TL, Büyükkarıştıran’da Osman D.’yi 50 bin TL dolandırdığı öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ