Altın fiyatları el yakıyor

Ramazan ayı sonunda döviz kurlarının da meydana gelen dalgalanmanın altın fiyatlarını yükselttiğini belirten Çerkezköylü kuyumcular, düğün sezonunda yaşanan bu artışın altın satışlarÄ?

GÜNDEM 30.06.2019 09:02:00 0
Altın fiyatları el yakıyor

Özellikli söz, nişan ve düğün yapacak olan vatandaşların altın fiyatlarının yükselişinden etkilendiğini, vatandaşlar kadar kuyumcuların da bu durumdan etkilendiğini söyleyen Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan, “Son yıllarda ve özellikle de birkaç aydan bu yana çeyrek altın alan dahi azaldı. Nedeni fiyatların yükselmesi. Bir kaç yıl önce fiyatlar bugünkünden çok daha aşağıda seyrediyordu ve yatırım için alanlar da oluyordu. Ama şimdi ancak, söz, nişan yada düğün yapanlar ihtiyaçtan alıyor. Özellikle düğünlerde çeyrek altın takan çok çok azaldı ve gram altın takımı başladı. Halkın gücü gram altına yetiyor. Şu an çeyrek altın fiyatı 431 TL oldu. Altın yükseldiğinde vatandaşlar kadar bizler de etkileniyoruz” dedi.

 

ALTIN FİYATLARININ YÜKSELMESİ SATIŞLARIMIZI ETKİLİYOR

 

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Türker Bulut,“Son aylarda  değişkenlik  gösteren altın fiyatlarındaki yükseliş satışlarımızı da büyük oranda etkiliyor. Ancak bu kez altındaki artış son iki yılın en yüksek artışı konumuna geldi. Satışlarımızı da çok etkiledi. Tabi ki bizleri etkilediği gibi vatandaşı da etkiliyor” dedi.

 

DÜĞÜN DERNEK YAPANLAR ALIYOR

 

İstanbul Kuyumculuk Sahibi Mehmet Can Elçi de yılbaşından bu yana altının yükselişini sürdürdüğünü  belirterek, "Halkımız her zaman altını yatırım için güvenli liman olarak görmekte. Ancak fiyatının devamlı yükseliş göstermesi nedeniyle tasarruf aracı olarak da görülmekte. Ancak  yükselişe geçmesi ile birlikte yatırım için alan bile yok. Vatandaşlar eş, dost ve akrabalarının cemiyeti olursa ihtiyaçtan maddi durumuna göre bir şeyler almaya çalışıyor” dedi. İstanbul Kuyumculuk mağaza Müdürü Volkan Demirel de, “Elinde altını olanlar bu dönemde altınlarını bozdurarak kar etmiş ve ihtiyaçlarını karşılamış oluyor. Altın fiyatı arttığında altınını bozduran vatandaşların sayısı da artıyor. Altının yükselmesinin en büyük etkeni dövizdeki dalgalanma ve buna bağlı olarak aştın ons fiyatlarındaki artıştır.”dedi.

 

Haber / Gülveren ALTINOĞLU