Öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, lise tercihlerinde öğrencilere yardımcı olmak için, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı okullarda tercih danışmanlığı komisyonla

GÜNDEM 30.06.2019 09:32:00 0
Öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü lise tercih sürecinde öğrencileri bilgilendirmek ve tercihler konusunda danışmanlık hizmeti sağlamak amacıyla tercih danışmanlığı komisyonları oluşturdu.

 

OKULLARDA TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 75. Yıl Ortaokulu, Raif Dinçkök Ortaokulu, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, 125. Yıl Ortaokulu, Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu, Metin Seçkin Ortaokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kızılpınar Anadolu Lisesi, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Hafri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oluşturulan komisyonlarda öğrenciler ve velilere lise tercihleri konusunda destek verilecek.

 

ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

 

1-12 Temmuz tarihleri arasında Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de Yılmaz Oğur, Mehmet Fatih Kocabaş ve Zeliha Doğanakca öğrencileri lise tercihleri konusunda bilgilendirecek.  Bu tarihler arasında belediye meydanında kurulacak olan stantta da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğretmenleri Fikri Kaştaş ile Sinan İnci tarafından öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Tercih danışmanlığı komisyonları için toplam 82 eğitimci görevlendirildi.

 

LİSE VE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞECEK ÖĞRENCİLERE HİZMETR VERİLECEK

 

Çerkezköy Belediyesi de 2019 – 2020 eğitim öğretim yılında liseye ve üniversiteye başlayacak olan öğrencilere ücretsiz tercih rehberliği hizmeti verecek. Final Okullarının da katkılarıyla verilecek olan rehberlik hizmeti kapsamında Çerkezköy Belediyesi önünde 1 – 12 Temmuz tarihleri arasında stant kurulacak. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kurulacak stantta lise ve üniversite adayı öğrencilere tercih rehberliği hizmeti verileceğini belirtti.

 

OKULLAR HAKKINDA DA BİLGİLER VERİLECEK

 

Bölgedeki liselerin hangilerinin adrese dayalı kayıt aldığı; hangilerinin kaç puanla öğrenci aldığı konusunda öğrenciler ve velilerin alanınsa uzman eğitmenler tarafından bilgilendirileceğini kaydeden Başkan Akay, “Tercih Rehberlik Merkezi 1 – 12 Temmuz tarihlerinde 10.00 – 15.00 saatleri arasında talep eden tüm öğrencilerimize hangi okullara kayıt yaptırabilecekleri konusunda destek sağlayacak. Bu vesile ile 2019 – 2020 eğitim öğretim yılında lise ve üniversite hayatlarına başlayacak olan tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU