"ÇYDD, Türkiye'nin gelecek güvencesi olmaya devam edecek"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 'Yıl Sonu Etkinliği' düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte dernekten burs alarak mezun olan öğrenciler ile bilgisayar kursunu başarıyla tamam

GÜNDEM 30.06.2019 10:00:00 0

Belediye konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

ÇAĞDAŞ TOPLUMA ULAŞMANIN ANAHTARI

 

Programda konuşan ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin çağdaşlık mücadelesinde 30’uncu yılını tamamladığını belirtti. Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetin temel değerlerini korumak ve geliştirmek hedefinin çağdaş topluma ulaşmanın anahtarı olduğunun bilincinde olduklarını belirten Soyak, “Çağdaş birey ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla gönül ve düşünce birliği içinde çıktığımız yolumuza umutla ve heyecanla devam ediyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN GELECEK GÜVENCESİ OLMAYA DEVAM EDECEK”

 

Genel merkez ve 110 şubeyle yüreğinde insan sevgisi ve toplum sevgisi olan binlerce gönüllüsü, burs vereni ve alanı ile birlikte toplum hizmeti verdiklerini belirten Soyak, “Bu günlere gelmemizi sağlayan yüreğindeki insan ve yurt sevgisiyle hayatını insanlığa adamış örnek bir Cumhuriyet kadını olan Prof. Dr. Türkan Saylan hocamıza borçluyuz” dedi. ÇYDD’nin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında şubeleri ve bağışçılarıyla el ele kol kola çağdaş Türkiye’nin gelecek güvencesi olmaya devam edeceğini kaydeden Soyak “Siz değerli öğrencilerimizi çalışkan dürüst, çağdaş bireyler olarak görmek bizleri gururlandıracaktır. Bu yıl okullarını bitiren öğrencilerimizi ve bir üst sınıfa geçenleri kutluyor, yolları açık olsun diyorum” dedi. Soyak, kendilerine destek veren gönüllü ve bağışçıların yanı sıra öğrenciler için sertifikaları ücretsiz temin eden Sönmez Akademi ve ÇYDD Çerkezköy Şubesi yönetim kurulu üyesi Özgür Sönmez’e de teşekkür etti.

 

"GİTTİĞİNİZ YERLERDE ÇYDD VARSA MUTLAKA ÜYE OLUN"

 

ÇYDD Merkez Yönetim Kurulu üyesi Gürol Buhar da, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 1989 yılında kurulmuş bir dernek olduğunu belirtti. Türkan Saylan’ın en büyük isteklerinden bir tanesinin de 100 bin öğrenciye ulaşacak burs sayısına ulaşmak olduğunu kaydeden Buhar“Kendisi bunu görmedi ama çok şükür biz bunu sizler sayesinde başarmış olduk” dedi. Uzun yıllar Kadıköy şubesinde burs komisyonu görevlisi olarak görev yaptığını, 2002'den beri Kadıköy şubesinden 800’den fazla öğrenciyi mezun ettiklerini kaydeden Buhar, öğrencilere de “Bundan sonra iş hayatına atıldığınız zaman birinci olarak gittiğiniz yerde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi varsa oraya muhakkak suretle üye olun. Artı maddi durumunuz elverişli ise siz nasıl burs alıp başka kardeşlerinizi faydalandırdıysanız siz de cüzi de olsa burs verin ve başka kardeşlerinizin de okumasına hizmet edin” tavsiyelerinde bulundu.

 

"ÇYDD İLE YOLUM KESİŞTİĞİ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM"

 

Dernekten burs alarak öğrenimini başarıyla tamamlayan öğrencilerin katıldığı etkinlikte konuşan Kırklareli Üniversitesi Gıda Teknolojisi mezunu Aleyna Daştan, "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile yolum kesiştiği için çok şanslıyım. Dernek sayesinde eğitimimi başarı ile tamamladım. İyi ki karşıma çıktılar ve maddi ve manevi desteklerini benden esirgemediler” dedi.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 30.yılına özel hazırlanan slayt gösteriminin ardından mezun olan öğrencilerin teşekkür mektupları okundu. Etkinlikte mezun olan öğrencilere dernek kurucusu Türkan Saylan'ın 'Güneş umuttan şimdi doğar' isimli kitabı hediye edildi. Programın sonunda bilgisayar kursunu başarı ile tamamlayan öğrencilere ise sertifika verilirken, kursiyerlere kitap da hediye edildi. Önceki gün belediye konferans salonunda düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Gürol Buhar, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Egemen Gürcün, Çerkezköy Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Buse SERİN