Albayrak'tan partiler ve STK'lara ziyaret

Halk Buluşmalarının 6'ncı durağında dün Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, programının öğleden sonraki bölümünde siyasi partiler ve sivil

GÜNDEM 26.06.2019 09:10:00 0
Albayrak

Saat 13:30’da İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Albayrak,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindeki bürokratlarla birlikte İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Erseçkin, “CHP ve İYİ Parti Millet ittifakı olarak her zaman birlikteyiz ve belediye başkanımızın yanındayız. Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için başkanımızı elimizden geldiğince destekliyoruz” dedi.

 

 

“BAŞARILI BİR ÇALIŞMA YAPTIK”

 

31 Mart seçimlerinde de birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Erseçkin “23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde de üzerimize düşen çalışmayı en iyi şekilde yerine getirdik” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da,  “Millet ittifakı olarak birlikte başarılı bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Bu birlikteliğimiz bundan böyle de devam edecek” dedi.

 

 

AK PARTİ TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

 

 İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ziyaretinin ardından beraberindeki bürokratlarla birlikte AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Albayrak ve beraberindekiler AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Albayrak “Seçim telaşı vardı gelip gidenler çok oldu. Vatandaş seçtiği insanı makamında görmek istiyor, çarşıda gördüğü zaman pek tatmin olmuyor.  O yüzden misafirlerimizi ağırladık. Kendi işlerimizi toparladık, ancak fırsat bulabildik ilçe ziyaretlerimize” dedi.

 

“HERKESİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIYIM”

 

Ümit Kök’ün ziyaret dolayısıyla teşekkür etmesi üzerine Albayrak “Biz sadece CHP'nin değil sizin de Büyükşehir Belediye Başkanınızız. Çerkezköy için elimizden gelen, faydalı olacak her şeyi sizlerle beraber yapmaya hazırız. Hiç şüpheniz olmasın. Elbette muhalefet olarak siyaset yapmaya devam edeceksiniz, ama bizlere güvenin” dedi. Albayrak “Seçim zamanı elbette siyasi partiler birbirine muhalefet edecek. Ama seçim bittiğinde birlik ve beraberlik içinde bulundukları yere hizmet etmek için bir birlerine destek olacak” diye konuştu.

 

“MALİYETİ YÜKSEK OLUYOR”

 

İlçe Başkanlığı makamındaki görüşmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, toplantı salonunda AK Partililerle bir araya geldi. Su fiyatlarında indirim yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Albayrak, Tekirdağ’ın suyun bol olduğu bir yer olmadığını belirterek “Şu an yüzde 95 yer altından elde ediliyor ve bunun da maliyeti yüksek oluyor” dedi. Enerjiye ayda 7 milyar lira harcandığını kaydeden Albayrak, Tekirdağ’ın 11 büyükşehir içinde suyu en ucuz veren büyükşehir belediyesi olduğunu ifade ederek “Ancak vergiler fiyatı yükseltiyor. Şu anda su fiyatı 4 TL. İlçe belediyesi, büyükşehir belediyesi atık su vergileri ve devletin koyduğu vergiler var. Bunları indirmemiz mümkün değil” dedi. Büyükşehir meclisinde su fiyatlarını tüm partili meclis üyelerinin oybirliği ile aldığı karar neticesinde belirlendiğini kaydeden Albayrak, “Tekirdağ’da böyle giderse 25-30 yıl sonra suyu 40 TL’ye içeceğiz. Dediğim gibi bizin yer üstü suyumuz yok yer altından elde ediyoruz ve her yıl da yer altı sularımız azalıyor. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi zamanında yatırımını yapmış ve Trakya’dan da su alıyor üstelik para vermeden. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 TL 10 kuruştan suyu veriyor bir de buna vergileri ilave ettiğinizde su fiyatı iki katını geçiyor. Bizim bu konuda yatırımlarımızı yapmamız lazım” dedi.

 

“HEDEF 5 YIL İÇİNDE BU SORUNU ÇÖZMEK”

 

Tekirdağ’da ayda 70 milyon metre küp su kullanıldığını dile getiren Başkan Albayrak, “Yer altı su şebekemiz eski. Bir kısmını yeniledik ve tamamının yenilenmesini sağlayacağız” dedi. Çerkezköy’ün yer altı su şebekesinin yenilenmesi için 200 milyona ihtiyaç olduğunu kaydeden Albayrak, hedeflerinin 5 yıl içinde Çerkezköy’ün bu sorununu çözmek olduğunu söyledi.

“200 BİN TL ZARAR ETTİK”

Kapaklı-Kızılpınar arasındaki toplu taşıma araçlarının neden kaldırıldığının sorulması üzerine konuşan Başkan Albayrak, Kapaklı-Kızılpınar arasına 8 otobüs koyduklarını anımsatarak “4 ayda toplam 600 yolcu taşınmış ve 200 bin TL zarar ettik. Bu nedenle kaldırdık. Yolcu çıksın koyalım” dedi. Çerkezköy Belediyesi’ndeki vurgun olayının sorulması üzerine de Başkan Albayrak büyükşehir belediyesi olarak müfettiş gönderdiklerini, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“HİÇBİR ZAMAN BİRBİRİMİZİ İNCİLTMEDİK”

AK Parti’nin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı ve beraberindekilerle birlikte MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Albayrak, İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Aydeniz, 2.5 yıldır Çerkezköy İlçe Başkanlığı yaptığını belirterek “Yaşadığımız seçim süreçlerinde de gerginlik atlattık ama hiçbir zaman birbirimizi kırmadık ve incitmedik” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşan Aydeniz, “Sizin nezdinizde partinizi kutluyorum ve seçimlerin İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KİTAP HEDİYE ETTİ

Geçtiğimiz hafta yağan yağış nedeniyle bazı yerleri su bastığını belirten Aydeniz, su baskınlarına karşı nelerin yapılacağını sorarken, bu soruya cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Son yağışlarda ilçemizde bazı noktalarda meydana gelen su taşkınlarını dışarıdan gelen yağmur sularında kaynaklanıyor. Bu konuda de gerekli çalışmalar yapılacak” dedi. Ziyaretin sonunda Aydeniz Başkan Albayrak’a Ahmet B. Karabacak’ın yazdığı 9 Işık isimli kitabı hediye etti.

CHP’Yİ ZİYARET ETTİ

Başkan Albayrak, parti ziyaretlerini Cumhuriyet Halk Partisi ile sürdürdü. CHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden Albayrak, İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililer tarafındfan karşılandı. 31 Mart’tan sonra çok planlı çalıştıklarını, bunda Büyükşehir Belediye Başkanının da büyük katkısı olduğunu belirten İlçe Başkanı Camcı “Bununla alakalı birde çalışma raporu hazırlayıp ilimize verdik” dedi.

 “31 MART’TA MEYVELERİNİ VERDİ”

 23 Haziran seçimlerinde de Ekrem İmamoğlu’na destek verdiklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirten Camcı, seçimlerin İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da seçim döneminde çok erken yollara düştüklerini belirterek “Erken çalışmaya başlamak çok büyük bir avantajdı. Ama bir o kadar da yorucuydu, özellikle örgütümüz adına ve örgütümüzün bütün üyeleri adına. Biz 31 seçimlerinde adaylık açıklamasının yapılmasından itibaren yola çıktık. Çok önemli ve çok özverili çalışmalar gerçekleştirdik” dedi. Partililere çalışmalarından dolayı teşekkür eden Akay, bu çalışmaların 31 Mart’ta meyvesini verdiğini, bunun için çok mutlu ve huzurlu olduklarını söyledi. Ziyarette konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çerkezköy örgütünün seçim sürecinde çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek “Hepinizi tebrik ediyorum. Şunu herkes bilsin ki biz gerek 31 Mart’ ta gerekse 23 Haziran da devletin bütün olanaklarını kullanan Cumhur ittifakı ile yarıştık” diye konuştu.

“ÇERKEZKÖY’Ü KALKINDIRACAĞIZ”

Hizmet Kervanının 6’ncı gününde Çerkezköy’de olduklarını söyleyen Albayrak “Sabah erken saatte mesaimize Çerkezköy’de başladık. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarımızla ve Çerkezköy Belediyesi bürokratlarımızla beraber Çerkezköy’ün gelecek 5 yıllık planını yaptık” diyerek bundan sonra da aynı birlik ve beraberlik içerisinde Çerkezköy’ü kalkındıracaklarını söyledi. Parti ziyaretlerinin ardından Kadir Albayrak beraberindekilerle birlikte Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’yi ziyaret etti. Ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Yaztepe, kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

MARMARA HABER GAZETESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Başkan Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindekilerle birlikte saat 16:30’da da Marmara Haber Gazetesi ve Çerkezköy Haber Gazetesi tesislerini ziyaret ederek Gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Başkan Albayrak, ziyarette yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgiler verdi.

Haber / Yakup KARATEPE - Buse SERİN