LÖSEV et yardımı yapacak

'Hastalık tedavisinde protein olmazsa olmaz' diyerek protein değeri yüksek kaliteli kırmızı et dağıtımlarına hız veren LÖSEV, Çerkezköy ve Çorlu'da LÖSEV'e kayıtlı ailele

GÜNDEM 23.06.2019 18:01:00 0
LÖSEV et yardımı yapacak

LÖSEV kurban bayramına kadar 30 bin aileye ulaşmayı hedefliyor. Lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmelerinin çok önemli olduğunu belirten yetkililer “Bu nedenle LÖSEV, 12 ay boyunca kayıtlı hastalarına kırmızı et yardımını sürdürüyor. Protein kaynağı olan et ve et ürünleri hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu tedavi döneminde ailelere yıl boyunca et yardımları iletiliyor. Özellikle lösemide et ve et ürünleri tüketerek sağlıklı beslenenler bu zorlu tedavi sürecini daha kolay atlatıyorlar” dedi.

 

14 BİN AİLEYE ULAŞTIRILDI

 

Mayıs ayında LÖSEV’e kayıtlı 8 bin 500’e yakın aileye kırmızı et yardımı yapan LÖSEV; Nisan ayından bu yana ise Türkiye genelinde 14 bin aileye et yardımı ulaştırdı. Et dağıtımlarına hız kesmeden devam eden LÖSEV’in Haziran sonunda 44 farklı ilde 3 bin 500 aileye et yardımı yapacağını belirten yetkililer “Kurban Bayramına yaklaşılan bu günlerde yapılan bağışlar taze şekilde ihtiyaç sahiplerine iletilecek. 20 günde 50 il ve ilçede 4 Bin aileye et yardımlarının ulaştırılması hedefleniyor. 24 Haziran Pazartesi günü saat 11:00’da Çerkezköy Kent Konseyi’nde, saat 13:30’da Çorlu Kent Konseyi’nde LÖSEV’e kayıtlı ailelere et yardımı yapılacak. Kayıtlı hastaların bu kaynağa ulaşabilecekleri bir diğer yöntem ise LÖSEV İyilikler TIR’ı olacak. LÖSEV İyilikler TIR’ı Temmuz ayı içerisinde ailelere ayni yardımın yanı sıra taze et ulaştıracak” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE