Down sendromlu Sevcan'ın hayalini gerçekleştirdiler

Saray'da yaşayan ve down sendromlu olarak dünyaya gelen 29 yaşındaki Sevcan Tekin gelinlik giyerek, düğün yapma hayali kurduğunu söyleyince bütün ilçe genç kızın hayalini gerçekleştirmek için Ã

GÜNDEM 16.06.2019 09:41:00 0
Down sendromlu Sevcan

Saray’ın Sefaalan Mahallesi’nde yaşayan Serhan ve Recep Tekin’in üç kızından down sendromlu olan en küçüğü Sevcan Tekin, gelinlik giyip düğün yapmak istediğini söyledi. Tekin ailesi de kızlarını isteğini mahalle sakinlerine anlatıp, destek alınca birlikte genç kızın isteğini yerine getirmek için çalışma başlatıldı. Saray esnafının da yardımlarıyla genç kız için sembolik düğün tarihi belirlenip, kına yakılması için bindallı ile gelinlik alındı. Düğün hazırlıkları tamamlandıktan sonra davetiyeler de ilçede dağıtıldı.


BAŞKAN ERKİŞ MAKAM ARACINI VERDİ

 

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş,  makam aracını gelin arabası olarak süsletip genç kıza tahsis etti. Hazırlıkların tamamlanmasıyla Sevcan Tekin için mahalle meydanında gerçeğini aratmayan düğün yapıldı. Temsili damat ise genç kızın yeğeni Serdar Zümbül oldu. Düğüne Saray Kaymakamı Adnan Tezcan,  İlçe Jandarma Komutanı Emrah Kaya, mahalle muhtarı Mehmet Özmen ile tüm mahalleli katılarak genç kızın bu mutluluğuna ortak oldu.Düğün genç çiftin sahneye çıkmasıyla başladı. Önce dans eden genç çift için düğün pastası kesildi, takı merasimi yapıldı. Mahallede bulunan herkes Sevcan’a para ve altın taktı. Kaymakam Adnan Tezcan ve diğer protokol üyeleri de genç kıza takı astı. Takı töreni bittikten sonra oyun oynamaya geçildi. Sahnede oynamaya çıkan Sevda’ya düğüne gelen herkes katıldı. Kına için bindallısını giyerek tekrar sahneye gelen Sevda’ya kınası yakıldı. Düğün geç saatlere kadar sürdü. Katılanlar da Sevda’da unutulmaz bir gece yaşadı.

 


ÇOK MUTLUYUM

 

Düğünü yapılacağı için çok mutlu olduğunu belirten Sevcan Tekin, “Mutluyum zaten. Çok iyiyim, mutluyum şu an. Kardeşim burada damat. Onunla dansa çıkacağım. Bana düğün yapıyorlar” dedi. Temsili damat olan Serdar Zümbül ise “Teyzemin mutluluğu her şeye değer. Onun en büyük hayalini gerçekleştirdik. Onu çok seviyoruz. Çok mutlu olduğu zaten gözlerinden okunuyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü bir hayalin gerçekleşmesine büyük destek verdiler” dedi.



‘EN BÜYÜK HAYALİYDİ’



Sevcan Tekin’in eğitim aldığı özel rehabilitasyon merkezindeki öğretmeni Duygu Acıer ise bu gecenin yapılmasıyla genç kızın en büyük hayalinin gerçekleştiğini ifade etti. Arıer “ Yaklaşık 7 yıldır Sevcan ile birlikteyiz. Bu günü çok hayal ediyordu, çok istiyordu. Özellikle kına anını çok merak ederek bu günü bekliyordu. Buna vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hayatı boyunca güzel bir anı olarak kalacak” dedi. Sevcan’ın ablası Sebile Engin, kardeşinin hayalinin gerçekleşmesinde emeğe geçen herkese teşekkür etti ve “Kardeşimin hayalleri gerçekleşti. Tek isteği gelinlik giymekti. Arzusu, isteğiydi. Belediye başkanımız organizasyon kurdu. Bizde çok mutluyuz. Bu gece eğleneceğiz herkese çok teşekkür ederiz” dedi. Baba  Recep Tekin ise “Kızımızın bu hayalini gerçekleştirmek bu düğün merasimini yapıyoruz. Yardım eden ve ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederiz” dedi. Mahalle muhtarı Mehmet Özmen düğünde yaptığı konuşmada, "Sevcan kızımızın bu özel düğünün de hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. Kızımız özel bir kızımız. Böyle bir hayali vardı. Destek veren herkese sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

 

Haber/Yakup KARATEPE