Sağanak hayatı felç etti

Cumartesi günü sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Trakya Bölgesi'ni etkisi altına alan sağanak yağış, Çerkezköy'de şiddetini arttırdı. 2 saat aralıksız bir şekilde yağan yağışlar ba

GÜNDEM 16.06.2019 09:58:00 0
Sağanak hayatı felç etti

Çerkezköy’de dün sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini artırarak aralıksız iki saat süren sağanak yağış, ilçe merkezinde kısa süreli hayatı felç etti.

 

50 LİTRE YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti, bazı araçlar ise su seviyesinin yükselmesi ile yolda kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Aralıksız şekilde iki saat boyunca sağanak şeklinde kendini gösteren yağmurun ardından metrekareye 50  litre yağış düşerken, şiddetli yağan yağmur sonrası Kızılpınar ve Veliköy mahallerine giden Çorlu karayolu da tamamen sular altında kaldı. Çerkezköy'den Çorlu-Tekirdağ istikametine tüm yollar göle döndü. Sağanak yağışın iyice kendisini hissettirmesi üzerine Kızılpınar'da fabrika servisleri ve otomobiller gölet haline gelen yolda suya saplandı. Sağanak nedeniyle bazı binaların bodrum katlarındaki ev ve iş yerlerini su bastı. Mağdur olan esnaf ve kent sakinleri, iş yeri ve evlerine dolan suları belediye ekiplerinin yardımıyla tahliye etti.Öte yandan etkili olan sağanak yağış sonrası Raif Dinçkök İlkokulu’nun bahçe duvarı yıkıldı. Okulların tatil olması, o sırada ise çevreden kimsenin geçmemesi olası bir faciayı önledi. 

 


KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre Ergene, Çorlu, Çerkezköy genelinde metrekareye yaklaşık 25 kilogram; Çerkezköy’de ise metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağış düştü. Sabah saatlerinde başlayan etkili sağanak yağış sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ yetkilileri ile birlikte ilçe genelinde incelemelerde bulundu. Ani şiddetli yağış sonrası meydana gelen mağduriyetlerin giderilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması için Başkan Vahap Akay başkanlığında Çerkezköy Belediyesi bünyesinde kriz masası kuruldu.

 

 

“MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sabah erken saatlerde uzun süren şiddetli bir yağış meydana geldi. Bu yağış sonrasında bazı yerlerde lokal olarak su baskınları meydana geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile incelemelerde bulunarak eksiklikleri tespit ettik ve zarar ziyan durumunu inceledik. Çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilirdi. Ancak yapılan altyapı yatırımları sayesinde büyük bir sıkıntı yaşamadık.  Altyapı eksiği olan yerlerimiz, ızgaraların yetersiz olduğu noktalarımız var. Kentimiz uzun süreli ciddi bir yağış aldı. Kızılpınar girişi, Halide Edip Adıvar Sokak, Kahraman Sokak, Kahyalar Sokak gibi sorun yaşanan noktaları tespit ederek, eksiklikleri gidermek adına yapılması gereken çalışmaları tespit ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ani yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşanan ev ve iş yerlerinin Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tespit edildiğini sözlerine ekleyen Akay, bu mağduriyetlerin de en kısa zamanda giderileceğini kaydetti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ