Dev yolcu uçağı Saros Körfezi'ne batırıldı

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) desteğiyle, Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) ve Skyair Shop şirketi arasında imzalanan anlaşma ile Antalya'da parçalara ayrılan 90 ton ağırlÄ?

GÜNDEM 14.06.2019 17:24:00 0
Dev yolcu uçağı Saros Körfezi

İbrice Limanı'nda yeniden montajlanan uçağı batırma çalışmaları yaklaşık 4 saat sürdü. Uçağın batırılma törenine Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu kurum müdürleri ve şirket yetkileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“BÖLGEYE DEĞER KATACAK”

 

Batırılan uçağın bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirten Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, “Dünyada batırılan en büyük gövdeli yolcu uçağı yapay resim olarak. Dalış turizmine daha çok sosyo-ekonomik yönden gelişmiş olan insanların rağbet ettiği ve daha çok döviz kazandıran bir turizm çeşidi. Ben bu bölgeye çok değer katacağını düşünüyorum. Saros bölgesi Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında, güneyin çok sıcak ve nemli olduğu dönemlerde gerçekten serin daha yaşanabilir insanların daha rahat hareket edeceği bir restorasyon bölgesi. Bu alanda çeşitlendirme anlamında çok güzel bir olay. Tabi ki TANAP'ın da burada 1 milyon gibi ciddi bir rakamda desteği var. Ülkemiz için ve Saros bölgesi için hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Emrullah ELMA