Çerkezköy'de yıldızlar geçidi

Geleneksel hale getirilen Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor ödül töreninin bu yıl 5'incisi düzenlendi. Törende, 2018-2019 eğitim öğretim yılında uluslararası, ulusal yarışmalarda sosyal k

GÜNDEM 13.06.2019 17:48:00 0
Çerkezköy

ÇOSB Konferans Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, 2 yılda Çerkezköy’de 3’ü ek bina olmak üzere toplam 14 okulun açıldığını, toplam 320 derslik ilavesi yapıldığını belirtti. Yüzde 76 olan ikili eğitim oranının ilkokullarda yüzde 25, ortaokullarda yüzde 14’e düştüğünü kaydeden Gümüş, “Önümüzde açılış aşamasında olan ve Eylül ayında öğrencileri ile buluşacak sekiz okulla birlikte kullanılabilir 176 derslik ilavesiyle ilçemiz inşallah normal eğitime tamamen geçmiş olacak” dedi.

 

TEMMUZ’DA MİLLİ EĞİTİME TESLİM EDİLECEK

 

ÇOSB tarafından yaptırılan 32 derslikli ortaokulun da Temmuz ayı itibariyle milli eğitime teslim edileceğini söyleyen Gümüş, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin yeniden ‘proje okulu’ statüsü alarak sınavla öğrenci alan kurumlar arasına girdiğini, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan okullar statüsüne alındığını belirtti. Kızılpınar’da 24 derslikli bir okulun ve Ambardere kampus alanında 200 öğrencilik pansiyonun yer teslimlerinin yapıldığını kaydeden Gümüş, “Bu bir ekip çalışmasıdır. Bu çalışmada ilçede ekip liderimiz Kaymakamımız Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan’dır. Ben huzurlarınızda Kaymakamımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz, Belediye Başkanımız ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

443 SINIF DONATILDI

 

Sadece okul inşa etmediklerini, bir ilçenin, gençlerin, çocukların geleceğini inşa ettiklerini söyleyen Gümüş, 18 Ocak 2017 tarihinde protokol imzalanarak başlanan ‘Bir sınıf donat adını yaşat’ isimli proje kapsamında bu zamana kadar hayırseverler tarafından 168 sınıf, 3 Z kütüphane, 5 stem kodlama atölyesi, 2 müzik sınıfı, 3 laboratuar ve 1 özel eğitim sınıfı olmak üzere toplamda 443 sınıf donatıldığını kaydetti.  Bu projenin ‘Projem Türkiye’ yarışmasında ödüle layık görüldüğünü ve ülke genelinde ilk 3’e girdiğini söyleyen Gümüş, ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ isimli kitap okuma yarışmasının da bu yıl 3’üncüsünü düzenlediklerini belirtti. Güvenli Okul Projesi’nin de Hem İçişleri Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemsediği bir proje olduğunu söyleyen Gümüş, 4 okulda KGYS entegre kamera güvenlik sistemi, 5 okulda polis, 23 okulda İŞKUR vasıtasıyla özel güvenlik görevlisinin mevcut olduğunu söyledi. ‘Plastiği getir bez torbayı götür’ projesi kapsamında yaklaşık 25 bin plastik atığı geri dönüşüme kazandırdıklarını söyleyen Gümüş, tasarım beceri atölyelerini de önemsediklerini belirterek “2019 yılında 10 STEM kodlama atölyesi hedefimizin 7’si gerçekleşti. 5 beceri atölyesi özel eğitim okulumuzda kuruldu” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın göreve başlamasının Çerkezköy’de bir değişimin başlangıcı olduğunu belirterek, emeklerinden dolayı Kaymakam Abban’a teşekkür etti. Abban’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürüne, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e, hayırseverlere, bir ekip çalışmasıyla topyekün mücadele eden herkese teşekkür eden Akay, “Bundan sonrası Çerkezköy’de yaşayan kardeşlerimizin, eğitmen arkadaşlarımızın, velilerimizin bu noktaya kavuşmuş Çerkezköy’de ‘daha mutlu bireyler yetiştirmek, memleket sevgisiyle, insan sevgisiyle bu çocuk ve bu gençlerimizi geleceğe yetiştirmek’ sorumluluğunu daha güzel ortamlarda yerine getireceklerine inanıyorum” dedi.

 

“SADECE AKADEMİK BAŞARI OLARAK GÖRMÜYORUZ”

 

Törende konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da “Geçirdiğimiz süreçte Çerkezköy eğitim anlamında yoğun bir ihtiyacı karşılamış oldu. Eğitim altyapımızı iyileştirmek hedefimiz. Öğrencilerimizi de geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizim için olmazla olmaz. Bu anlamda bizler öğrencilerimizin başarısını sadece akademik başarı olarak görmüyoruz. Öğrencilerimizin hayata başarılı bireyler olarak hazırlanmaları için akademik başarıları ile bütünleşip birlikte sosyal kültürel sportif etkinliklerle birleştirerek aklı selim, zevki selim, kalbi selim iyi birer insan, mutlu birer insan olarak geleceğe yetişmek olmazsa olmazımız” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da, eğitime yaptığı yatırımlardan dolayı Çerkezköy Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e teşekkür ederek konuşmasına başladı. Hedeflerinin öğrencileri motive edebilmek ve onları daha iyi yönlendirebilmek,  çocukları uyuşturucu tehlikesinden uzak tutmak olduğunu dile getiren Abban, “Bu hedefimizde de bizlere yardımcı olan velilerimize, öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Uyuşturucu ile ilgili mücadele çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Eğitimde kalitenin daha iyi duruma gelmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Abban, “Kalitemizi artırmak için öğretmenlerimizin de çabasını görmek istiyorum” dedi.Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in okul vaadini de paylaşan Kaymakam Abban, “Okulu bizzat kendisinin yapacağını da bilmenizi istiyorum. Ayrıca gerekli koşulların iyileştirilmesi adına büyük bir ekip çalışması yapılıyor” dedi.

 

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Uluslar arası Multi Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olan Sudenaz Kaya, Okullar arası Yıldız Erkekler 53 kilo Türkiye Şampiyonu ve Uluslar arası Multi Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olan Alperen Ayaz, Antalya’da düzenlenen Open Muythai Cup 2018 turnuvasında minikler kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Tuğra Şahin, Uluslar arası Türkiye Open Avrupa Kupası Kickboks turnuvasında Avrupa üçüncüsü olan Aleyna Sude Akdağ, 12-13 Ocak Yunanistan’da düzenlenen uluslar arası yüzme şampiyonasında üçüncü olan Ömer Mete Çiftçi ÖDÜLLERİNİ Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın elinden aldı. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Aydın Can Suçiftçi’nin gitar konçertosunun ardından, engelsiz eğitim konulu kısa film yarışmasında Türkiye birincisi olan Derya Kele, 11-17 Şubat tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda 50 kilogramda Türkiye birincisi olan Ayşe Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği karikatür yarışmasında ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konulu karikatürüyle birinci olan Kerem Şencan, Teknofest Roket yarışmasına katılıp yüksek irtifa kategorisinde tek başarılı atışı gerçekleştiren ve bu alanda Türkiye’de tek lise olan Pakize Narin Anadolu Lisesi gökbörü roket takımı öğrencileri Leyla Karaşin, Seferi Özgenç, Erkan Öztürk’e de ödüllerini Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan verdi.

 

ÖDÜLLERİNİ AKAY’IN ELİNDEN ALDILAR

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yarına Umut Ol Derneği iş birliği ile düzenlenen 1.yarının umutları resim yarışmasında Türkiye birincisi olan Rumeysa Nur Konuk, Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye üçüncüsü olan Yağız Efe Deniz, Düzce’de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Tekwando Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olan Beyza Duman, Minik Bayanlar Tekwando şampiyonasında 30 kilogramda Türkiye ikincisi olan Zeynep Hasret Yılmaz, Türkiye Minikler Tekwando Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olan Muhammet Buğra Akbabaöz, Konya Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen ‘Değerlerini Anlıyorum’ konulu Türkiye geneli afiş ve slogan yarışmasında ilk üçe giren Eftal Nehir Bilgin, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ‘Bilim Işığında Geleceğe Genç Bakış’ Fen Liseleri 3’üncü Ulusal öğrenci kategorisinde projeleriyle mansiyon ödülü alan Ömer Bedirhan ve Hüseyin Bakican Aksoy, Minikler Türkiye Şampiyonası’nda 36 kilogramda Türkiye üçüncüsü olan Beyzanur Pehlivan, Aşçılar Derneği’nin 13-14 Nisan tarihlerinde düzenlediği İstanbul Culinary Cup 2019 Uluslar Arası Yemek Yarışması’nda derece elde eden Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve UNESCO SEMEP gününde sürdürebilir kalkınma için yenilebilir enerji kaynakları ve küresel enerji verimliliği artırma, temiz ve güvenilir enerji konulu yapılan çalışmalarda aktif yer alarak iyi kodlama çalışması ödülünü alan Özel Gülerçin Koleji’ne ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.

 

‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ isimli kitap okuma yarışmasında ortaokullarda birinci olan Gül Berra Sever, ikinci olan Arif Onur Aslan, üçüncü olan Zeynep Özer, dördüncü olan Feyza Çalışkan, beşinci olan Gülce Küçük, altıncı olan Melisa Yazıcı, liseler düzeyinde birinci olan Merve Gözüaçık, ikinci olan Elif Tezgel, üçüncü olan Elif Sude Satar, dördüncü olan Melek Matara, beşinci olan Sevgi Durmuş, altıncı olan Elif Sena Demir’e de ödülleri ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU