Acil Servis karantinaya alındı

Kırklareli'de, kestikleri metal parçasından sızan gazdan zehirlenen biri Suriyeli 2 kişi kendi imkanları ile Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorlar 2 kişiye müdahale ettikleri sırada gazdan etkilenmeleri üzerine,

GÜNDEM 9.06.2019 18:04:00 0
Acil Servis karantinaya alındı

Ahmetbey beldesinde bir hurdacıda çalışan Y.E. ile Suriyeli olduğu öğrenilen M.M., topladıkları atık malzemeleri götürdükleri depoda, bir metal parçasını kesmeye başladı. Kesim sırasında metalden sızan gazdan zehirlenen 2 kişi kendi imkanları ile Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorlar 2 kişiye müdahale ettikleri sırada gazdan etkilenmeleri üzerine, hastanenin Acil Servisi karantinaya alındı.

 

HURDACIDA İNCELEME BAŞLATILDI

 

Hasta kabulü durdurulurken, başvuran hastalar başka hastanelere yönlendirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İstanbul İl Müdürlüğü Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri, sızıntının meydana geldiği hurdacıda inceleme başlattı.

 

İSTANBUL’A SEVK EDİLDİLER

 

2 kişi ilk müdahalelerinin ardından özel kıyafetli ekipler tarafından ambulansa alınarak İstanbul Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hurdacıda yapılan incelemede ise herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmadı.

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit de Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Herhangi bir olumsuz bir durumun olmadığını söyleyen Cerit, hastanenin tedbir amaçlı bir süre hasta alımına kapatılmasının ardından izolasyon çalışmalarının tamamlamasıyla tekrar açıldığını belirtti. Cerit, “Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde izolasyon tedbir amaçlı geçici kısmı olarak tedbirlerimizi artırmıştık yoğun bir şekilde başka etkilenen kişi olmasın diye. 2 hastayı İstanbul'a ileri merkeze sevk ettik, şu an hastanemiz açıldı hastalarımızı bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ