"Haiti'de, Angola'da bile enflasyon bizim altımızda"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak parti binasında basın toplantısı düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yüklenen Öztrak "Yıllık 18,7 enflasyon oranı ser

GÜNDEM 7.06.2019 18:03:00 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak parti binasında basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztrak “Sarayın kibirli kişisi ve çevresindekiler iftarlarda yaptıkları açıklamalarda ellerinde 10 kara herkese çaldı. YSK aldığı kararla milletin aklını karıştırdı. YSK 4 oy pusulasından 3’ünü yok sayarak sadece Büyükşehir’i iptal etti. Buna gerekçe olarak da seçim kurullarını gösterdi. YSK 13 ilçe seçim müdürünü geçici olarak görevden uzaklaştırdık dedi. Bunun gerekçesi ise bu isimlerin memur olmayan sandık başkanlarının yoğun olduğu yerlerde görev yapmaları imiş. YSK kendi gerekçesini kendi çürüttü. Fatura neden sadece müdürlere çıkıyor. Sadece bir şeyler olmuş izlenimi verilmek isteniyor. YSK itibar kaybına uğramıştır. Tek adamın baskısına dayanamayan bu kurul hukuk sisteminin düğmelerini baştan aşağı yanlış düğmelenmiş. ne yaparlarsa yapsınlar İstanbullular hakkı yenen Ekrem İmamoğlu’na çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkacaklardır. Bu YSK’ya rağmen milletimiz iradesini beğenmeyenlere, mızıkçılara, oyunbozanlara, hak yiyenlere 23 Haziran’da şamar gibi bir cevap verecektir” dedi.

 

TENCERE BOŞ

 

Demokratik kurum ve kurallardaki aşınmanın sadece milletin huzurunu bozmakla kalmayıp milletin aşını da, işini de bitirdiğini, cebini de, tenceresini de boşalttığını söyleyen Öztrak “Pahalılık başını aldı gidiyor. Sene başında işyeri seçimi kriterlerinde yapılan değişikliklere rağmen yıllık tüketici fiyatları da, üretici fiyatları da rekorlar kırmaya devam ediyor. Yıllık 18,7 enflasyon oranı Mayıs ayındaki serideki en yüksek Mayıs ayı enflasyonu. Türkiye bu oranla dünyada enflasyonu en yüksek 8. ülke. Rakiplerimiz bizimle beraber Sierra Leone, Haiti, Angola. Bu ülkelerde dahi enflasyon bizim altımızda. Fiyatı en çok artan ilk 10 üründen 7’si ise mutfakta. Sarımsak yüzde 97,4, patates yüzde 96,9, salça yüzde 90,2, sivri biber yüzde 85, çarliston biber yüzde 79,3, domates fiyatı yüzde 73,6 artmış. Geçen yıl Mayıs ayında yüzde 11 olan gıda enflasyonu bu yılın Mayıs ayında yüzde 29,5 30 yani. Tencere boş. Ekonominin başındaki damat ise enflasyon hedefi 3 ayda tek haneye düşecek diyor bütün bunlar yaşanırken. Herhalde TÜİK Başkanı olarak atadığı arkadaşına 3 ay sonra şu enflasyonu artık tek haneye düşür talimatını veriyor. Ekonomi durmuş, işsizlik rekor kırıyor damat bey halletmemiz gereken enflasyon ve faiz kaldı diyor. Beyefendi halletmeniz gereken işsizlik ve yoksulluk. Başında dünyada ekonomide değişen iklimi bir türlü okuyamayan, ülkeyi borca batırmaya devam eden saray ve onun sosyete damadı oldukça aslında bizim ekonomimize dışarıdan saldırıya falan ihtiyaç yok. Onlar ekonomiyi zora sokmak için gerekeni yapıyorlar. Masa başında milletin iradesini gasp etmeye cüret eden kafa, masa başında istatistiklerle oynayarak piyasa dışı müdahaleler yaparak pansumanla, aspirin tedavisiyle ekonomiyi yönetmeye kalkıyor, düzeltiriz zannediyor. Yatırım yok, iş yok, pahalılık rekor kırıyor. Damat bakan Haziran’da cari işlemler dengesinin fazla vereceğini müjde verir gibi anlatıyor. Küçülen bir ekonomide cari fazla vermek övünülecek bir şey değildir. Marifet hem büyümek, hem de cari işlemler dengesini koruyabilmektedir. Küçülen bir ekonomide cari işlemler fazlası vereceğim diye övünmek, yiyecek ekmek bulamayan bir ailenin ayın sonunda aç kalmasını unutup bütçem artık fazla veriyor diye sevinmesine benziyor. Cari fazlayla övünen damada tavsiyem; üniversitede birinci sınıfta okutulan ekonomiye giriş dersini bir daha alıp okumasıdır” dedi.

 

“BU KADAR MİLLETTEN KOPUK BİR DÖNEM GÖRMEDİ”

 

Öztrak “Yandaşa her şey var, ama çiftçinin yağlı tohum destek primi dediğiniz zaman bayram öncesinde tamamını ödeyemediler. Sadece yüzde 70’ini verebildiler. Ama onun gelir vergisini tamamından kestiler. Primin tamamından da gelir vergisi kestiler. Ödemedikleri kısımdan da gelir vergisi kestiler. Yine her yıl bayramdan önce ödenmekte olan engelli maaşları da ödenmedi. Buradan sesleniyorum, bir an önce çiftçinin parasını ödeyin, engellilerin maaşlarını ödeyin. Çiftçi zaten bitti. Bu pahalılık neden oluyor? Çiftçi üretmediği için oluyor. Eğer 10 tane malın fiyatı, en fazla artan 10 malın 7’si tarımda üretilen malsa bunun sebebi aşikar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar milletten kopuk, bu kadar yoz bir dönem görmedi” dedi.

 

“HALA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMAMIŞ”

 

Bu iktidar döneminde ordumuzun, askerlerimizin başına gelmedik iş kalmadığını söyleyen Öztrak “Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirildi çuval geçirenlere bir nota bile verilmedi. Bir de sıkılmadan ne veriyoruz müzik notası mı denerek yaşanan rezilliğe tüy dikildi. Yetmedi iktidar ordumuza operasyon çekenlere harimi ismeti olan kozmik odalarına girenlere yol verdi. Yol verdikleri de gelip 15 Temmuz’da TBMM’yi bombaladılar. Bunlardan cesaret alan bir takım kendini bilmezler şerefli subaylarımıza hakaret etme cüretini kendilerinde buldular. Bunlar hakkında daha hala suç duyurusunda bulunulmamış” dedi. Açıklamalarının ardından Faik Öztrak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU