Okumanın yaşı yok

Edirne'de hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 75 yaşındaki Şevki Kılıç, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü 3 yılda bitirip mezun olarak okumanın yaşının olmadığın

GÜNDEM 2.06.2019 10:24:00 0
Okumanın yaşı yok

1983'te İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'ne kayıt yaptırmasına rağmen çeşitli nedenlerle öğrenimine devam edemeyen, daha sonra Karabük Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi'nde tarih ve Türk dili bölümlerini kazanan ve yine öğrenimini sürdüremeyen Şevki Kılıç, 3 yıl önce Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne kayıt yaptırdı. 4 yıllık okulu 3 yılda bitiren Kılıç, mezuniyet belgesini düzenlenen törenle aldı.

 

HEDEF YÜKSEK LİSANS

 

Arkadaşlarının ‘bastonlu bilge’ diye seslendiği, törene elindeki bastonu ile çıktı. İstanbul'da 1983 yılında ilk üniversiteyi kazandığında çalıştığı için kayıt yaptırıp devam edemediğini belirten Kılıç “Daha sonra 2011 yılında Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandım ama İngilizce dersini veremediğim için okulu bitiremedim. 2015 yılında Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Dili Bölümü'ne yol uzaklığından devam edemedim. 2016 yılında tekrar sınava girerek Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bölümü'nü kazandım ve okumaya başladım. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bana verdiği İngilizce bursu sayesinde 4 yıllık üniversiteyi 3 yılda bitirdim. Çok mutluyum. Zaten çok kitap okuyan birisiydim, hedefim yüksek lisans yapmak” dedi.

 

“HER ZAMAN ARAŞTIRAN BİR İNSAN OLDU”

 

Şevki Kılıç'ın lise mezunu olan kızı Deniz Kılıç ise, babasını o sahnede görünce çok heyecanlandığını belirtti. Babasının her zaman okuyan, araştıran bir insan olduğunu belirten Deniz Kılıç, kendisiyle gurur duyduğunu dile getirdi.

 

Haber / Ruşa ELMA