Çevre 'en'leri seçilecek

Çerkezköy Belediyesi tarafından Çerkezköy'ün çevre en'leri yarışması düzenlenecek. Dünya Çevre Günü dolayısıyla 11 Haziran Salı günü saat 14.00'da Kapalı Pazar Yeriâ??

GÜNDEM 2.06.2019 10:07:00 0
Çevre

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek. Düzenlenecek olan yarışmalarda Çerkezköy’ün en çevreci binası, en çevreci okulu, en çevreci gazetesi, en çevreci işletmesi, en çevreci şiiri, en çevreci fotoğrafı, en çevreci resmi, en çevreci afişi ve en çevreci projesi belirlenecek. 11 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında çevre sektöründe faaliyet gösteren firmalar stant açıp tanıtım yapacaklar. Etkinlik süresince katılımcılara çevre konulu çeşitli sunumlar yapılacak.

 

9 KATEGORİDE DÜZENLENECEK

 

2018 yılı içerisinde belediyeyi arayarak atıklarını teslim eden bina sakinleri arasında en çok atık teslim etmiş olan bina seçilecek. 2018 yılı içerisinde ambalaj atıkları ve atık pil teslim eden okullar arasından en yüksek miktarda atık teslim eden okul seçilecek. 2018 yılı içerisinde yaptığı haber ve yayımlarla çevre konusunda en hassas olan gazete seçilecek. 2018 yılı içerisinde belediye atık sistemine atıklarını teslim eden işletmeler arasında en yüksek miktarda atık teslim eden işletme seçilecek. Yarışma kapsamında en çevreci şiir, en çevreci resim, en çevreci fotoğraf, en çevreci afiş de seçilecek. En Çevreci Proje kapsamında da  Çevre ve Geri Dönüşüm konusunda ilçemizde genelinde hayata geçirilebilecek 2 adet A4 boyunu aşmayacak şekilde detaylandırılmış her türlü proje yarışabilecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU