SOLOTÜRK'ten nefes kesen gösteri

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi SOLOTÜRK, Kırklareli Üniversitesi'nin 12'nci kuruluş yıldönümüne özel nefes kesen bir uçuş gösterisi yaptı. SOLOTÜRK'ün sergilediği g?

GÜNDEM 1.06.2019 08:27:00 0
SOLOTÜRK

Gösteriyi; Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in eşi İlknur Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan,  Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ve eşi Ferah Şengörür, Vali Yardımcısı Tahir Demir, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Kadir Oğuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, protokol üyeleri, Üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve binlerce vatandaş izledi.

 

HEYECAN VE GURURLA İZLEDİLER

 

Gösteri için Merkezi Yemekhane ve Kafeterya Binasının yanındaki gösteri alanına tribün ve sahne kuruldu. Sahnedeki SOLOTÜRK subaylarının sunumu eşliğinde SOLOTÜRK, muhteşem gösterisini sundu. Binlerce Kırklarelili ise SOLOTÜRK’ün akrobatik hareketlerini büyük bir heyecan ve gururla alkışlayarak izledi. Gösteri sonrası kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, bu gösterinin 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Üniversitenin 12. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Kırklareli halkının gösteriyi ilgiyle ve coşkuyla takip etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ŞEngörür, Kırklareli Üniversite’sinin halk ile iç içe olduğunu söyledi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gösteri öncesi SOLOTÜRK ekibinden Hava Pilot Yüzbaşı Erhan Günar, Hava Piyade Yüzbaşı Mustafa Bircan Biçer ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Sonat Sarıkaya Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Genel Sekreter Ergün Erbay'ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şengörür ziyarette SOLOTÜRK ekibine teşekkür etti.

 

Haber / Yakup KARATEPE