Kızılay'dan anlamlı iftar

Türk Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Yönetimi tarafından çocuk yuvasında kalan çocuklar ve koruyucu aileler için iftar programı düzenlendi. Çerkezköy Polisevi'nde düzenlenen iftara Tekirdağ

GÜNDEM 30.05.2019 16:06:00 0
Kızılay

Türk Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Yönetimi tarafından önceki akşam Çerkezköy Polisevi’nde iftar programı düzenlendi. İftar programına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Türk Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, hayırsever Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin ile çocuk yuvasında kalan çocuklar ve koruyucu aileler katıldı.

 

 

“RAMAZANIN SON GÜNLERİNİ YAŞIYORUZ”

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Kızılay Çerkezköy Şube yönetimi tarafından karşılandı. Okunan ezanın ardından davetliler hep birlikte oruçlarını açtı. İftar programında konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Ramazan son günlerini yaşıyoruz. Belki de bunun hüznünü yaşıyoruz. Ramazanın gitmesinden hüzün yaşamaktansa Ramazan sonunda bayram yapmak daha güzel. İnşallah Ramazan’ın kalan günlerini de en güzel şekilde geçirir hep birlikte bayram tadında bir bayram yaşarız” dedi.

 

 

“YARINLARA KÜLTÜRLER KALACAK”

 

Ramazanın paylaşma ayı olduğunu söyleyen Vali Yıldırım “Ramazan bereket ayı. Ama bayramlar da aynı zamanda paylaşmanın bir başka göstergesi. Bayramlarımızda büyüklerimize gitmek, gariban insanların ziyaretinde bulunmak, onların bayramlarını kutlamak ayrı bir kültür göstergesidir. Bizim insanımızdan başkasında da yok. Bizim de hem çocuklarımıza hem gençlerimize bunları aktararak, hem de kendimiz bizzat yaparak bu kültürü yaşatma borcumuz var. Yarınlara kültürler kalacak. Belki hepimiz yok olacağız, unutulacağız ama kültürlerimiz yaşayacak. Kültürlerimizin yaşaması içinde öncelikle bizlerin kültürümüzü yaşatması gerekiyor. Ben de bu vesileyle gelmekte olan Kadir Gecenizi hem de bayramınızı kutluyorum” dedi. İftar programında çocuklara da çeşitli hediyeler verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU