'Edirne Görünümleri' sanatseverlerle buluştu

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve küratörlüğünü Güzel Sanat Fakültesi Resim Bölümü Öğr. Gör. Dr. Deniz Gökduman'ın yaptığı, "Edirne G

GÜNDEM 29.05.2019 15:22:00 0

11 Aralık 2018 - 28 Şubat 2019 tarihleri arasında başvuruların yapıldığı “Edirne Görünümleri” başlıklı sergiye, resimleriyle Türkiye’nin birçok yerinden sanatçı katıldı. Türkiye’nin farklı kentlerinden katılımın gözlendiği yarışmaya,  toplamda 50 sanatçı başvuru yaparken, değerlendirme sonucunda 7 eser ödüle layık görüldü.  29 sanatçının çalışmasının ise sergilenmeye değer görüldüğü yarışma sonucunda sergide, 36 esere yer verildi. Sergide,  farklı teknikler kullanarak oluşturulan eserlerde Edirne’nin değerleri farklı bir perspektiften sanatseverlerle buluştu.

 

SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

 

Edirne’de başta Selimiye Camii, Meriç Köprüsü, Edirne Sarayı, Adalet Kulesi, Üç Şerefeli Cami, Eski Cami, Karaağaç, Mimar Sinan Heykeli ve Enez Kalesi olmak üzere mimari açıdan örnek eserler ile tarihi lokomotif ve Kakava Şenliği gibi Edirne’nin sembolü niteliğinde kıymetlerini konu edinen sanatçılar, Osmanlı mimarisi ile yaşantısından zengin örnekleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

 

 

“YARIŞMA FİKRİ ORTAYA ÇIKTI”

 

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesi’ndeki sergi açılışında konuşan serginin düzenleyicisi Öğr. Gör. Deniz Gökduman, “90 yıla yakın bir süre Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış, Osmanlı mimarisini doruk noktasına taşıyan görkemli dini yapıları ve sivil mimarlık örnekleri ile ön plana çıkmış olan Edirne, tarihi ve kültürel varlıkların birikimi ile Türkiye’nin en önemli kentleri arasında yer alır. Aynı zamanda coğrafi konumu nedeniyle Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı niteliğindedir. Bu nedenlerle Edirne’de yaşayan bir sanatçı olarak Edirne’yi bir de sanatçıların gözüyle görmek ve göstermek amacıyla ‘Edirne Görünümleri’ başlıklı bu sergiyi düzenledim. Söz konusu serginin gördüğü ilgi ve kentin sanatçılar üzerinde bıraktığı tesirin resimlerdeki yansımaları, Edirne’nin sanatsal açıdan daha geniş bir çerçevede ele alınması gerektiği sonucunu doğurdu. Bundan dolayı daha geniş kapsamlı bir çalışma yapmam gerektiğine karar verdim. Böylece ‘Edirne Görünümleri’ konulu resim yarışması düzenleme fikri ortaya çıktı” dedi. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün ise büyük ölçekli projelerin bir ürünü olan sürdürülebilir nitelikteki sergi ve etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Yarışmaya katılarak eserleriyle sergiye değer katan katılımcılarla bir araya gelen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Edirne Görünümleri” temalı sergiyi ziyaret etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ