Balkan Kongre Merkezi'nde sergileniyor

Sanatçıların Edirne'yi yeniden yorumladığı, Osmanlı mimarisi ile yaşantısından zengin örneklerin sunulduğu "Edirne İllüstrasyonları Çalıştayı ve Kartpostal Sergisi", Güzel Sanat

GÜNDEM 27.05.2019 13:32:00 0
Balkan Kongre Merkezi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türkiye’deki ilk illüstrasyon kulübüne sahip Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen projede sergilenen başta Selimiye Camii, Meriç Köprüsü, Sultan II. Bayezid Külliyesi, Edirne Sarayı ve Tarihi Tren Garı Binası olmak üzere mimari açıdan örnek eserleri ile Kırkpınar pehlivanları, lokomotif, Edirne sümbülü, Edirne kırmızısı ve ters lale motifi gibi Edirne’nin sembolü niteliğinde değerleri, söz konusu değişiklik ile Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde sanat ve kültür meraklılarıyla buluşacak.

KARTPOSTAL SERGİSİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2019 yılında açtığı "Edirne İllüstrasyonları Çalıştayı ve Kartpostal Sergisi", Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün davetiyle Balkan Kongre Merkezi’ne taşındı. Genç sanatçıların, dünyanın en bilinen kentlerinden açık hava amfisi niteliğindeki Edirne’yi yaşayarak öğrendiği ve sanata damgasını vurduğu bir çalışma olarak hafızalara kazınan sergi, Balkan Yerleşkesi içerisinde bulunan Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde açıldı. Yüzyıllar boyu edebiyatçıların ve gezginlerin hayal gücüne ilham olan, sanatkâr ve zanaatkârların eserlerine nakşettiği eşsiz güzellikleriyle bilinen Edirne’de, sanat için bir araya gelen güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Osmanlı bakiyesi eserler kartpostal sergisi, ziyarete açık olacak.

Haber / Yakup KARATEPE