Kapaklıspor'da Çoban dönemi

Tekirdağ süper amatör lig takımlarından Kapaklı Spor Kulübü'nün, 31. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Yapılan kongrede tek liste ile seçime gidilirken, mevcut başkan Hasan Dükanlı gö

GÜNDEM 26.05.2019 18:46:00 0
Kapaklıspor

Kapaklıspor’un 31. Olağan Genel Kurulu cumartesi günü Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından Divan Başkanlığına Kadir Arıcı, katip üyeliklere ise Ergün Büyükikiz ve Güray Danacı seçildi.

 

LİGİ İKİNCİ OLARAK TAMAMLADI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mevcut başkan Hasan Dükanlı faaliyet raporu ile ilgili bilgi vererek “Yönetime başladığımız 21 Mayıs 2016 tarihinden sonra takımımız Süper Amatör Ligi’nde mücadele etti. 2016 – 2017 sezonunda ikinci, 2017 – 2018 sezonunda tarihinde ilk defa Süper Amatör küme şampiyonu oldu ve Bölgesel Amatör lige çıkmak için Play Out maçı oynadı. Rakibimiz 1947 Çorluspor’a 1-0 mağlup olarak sistem gereği tekrar Süper Amatör’de mücadele etti. 2018 – 2019 sezonunda ise tekrar ikinci olarak ligi tamamladı” dedi. Başkan Dükanlı, kulüp olarak Kapaklı’yı Süper Amatör ve alt yapı liglerinde başarılı bir şekilde temsil ettiklerini ifade ederek “Göreve geldiğimiz günden itibaren alt yapılarımıza da önem verdik. Her yıl 8 kategoride liglere katılım sağlandı. Geçen üç yıllık süreçte alt yapılarda 9 defa grup şampiyonluğu yaşamış ayrıca 2017 – 2018 sezonunda U-16 takımımız il birincisi olmuş, ilimiz ve ilçemizi Yalova’da temsil etmiştir” dedi.

 

BİZLERİ GURURLANDIRDI

 

 Bu sezon da U-15 takımının il birincisi olarak Kırklareli’de, U19 takımının Çanakkale’de, U-14 takımının da yine il birincisi olarak Edirne’de temsil ettiğini kaydeden Dükanlı “Ayrıca alt yapımızdan Umut Aras Atiker Konyaspor’a transfer olup bizleri gururlandırmıştır. Futbol okulumuz da düzenli hizmet vermektedir. Geçen 3 yıllık dönemde gelirimiz toplam 1 milyon 162 bin 706 lira 40 kuruş iken, giderimiz ise 2016 yılı genel kuruldan kalan 2 bin 469 lira ile birlikte 1 milyon 162 bin 706 lira 40 kuruş olmuştur” bilgisini verdi.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLEYECEK

 

Faaliyet raporu, denetim raporu raporlarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından tahmini bütçe görüşüldü. 25 Mayıs 2019 ile Mayıs 2022 döneminin tahmini bütçesinin 809 bin 650 TL olduğu ifade edildi. İki yıl üst üste aidat ödemeyen üyelerin üyelikten düşürülmesi maddesi görüşülürken, konuyla ilgili konuşan mevcut başkan Hasan Dükanlı üye silme işlemlerini seçilecek yeni yönetimin belirlemesini talep etti. Dükanlı’nın bu önerisi ise oy birliği ile karara bağlandı.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Mevcut başkan Hasan Dükanlı’nın aday olmadığı seçimlere tek liste ile giren meclis üyesi Nizamettin Çoban seçildi. Çoban’ın yönetim kurulu listesinde Sami Selvili, Cengiz Vural, Mutlu Canbaz, Kemal Özel, Ulki Eren, Mustafa İkizler yer alırken, Denetim kurulunda Güray Danacı, Ertan Mandalı, Şeref Biliş, Tamer Çavuş, Şaban Demirel, Hasan Engirli yer aldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Seçimlerin ardından konuşan yeni başkan Nizamettin Çoban “Ben bugüne kadar rahat futbol oynayamadım, tanıyanlar bilir ve her zaman tek bir hayalim vardı; bir gün kulüp başkanı olursam tüm oyuncularım tek tip olacaktı. Ayakkabısı değişik olanı araca bindirmedim. Bizim takımımız kampa gittiğinde ‘1. Lig mi 2. Lig mi?’ diye soruyorlardı. Biz Süper Amatör Ligi’nde oynuyorduk fakat ilçemizi iyi temsil ediyorduk. Biz kimsenin kafasına silahı dayayıp zorla ‘Bize para ver’ demedik, bize sallayanlar da kulübe 1 kuruş faydası olmamış olanlardır. Ben yönetim kuruluma, sonra Çapkınlar taraftar grubumuza, tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Kendilerinden önceki başkanları ellerinden gelen her şeyi yaptığını, bundan sonra kendilerinin de ellerini taşın altına koyacaklarını belirten Çoban “Kapaklıspor’u en iyi yerde görmek için var gücümüzle çabalayacağız. Bu işin herhangi bir siyasi savaş gibi görmüyoruz, sadece tek bir amacımız var Kapaklıspor’u hep beraber yükseltmek” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE