Tren faciasında yakınlarını kaybedenler Adalet Nöbeti'nde

Çorlu Sarılar Mevkii'nde 8 Temmuz 2018'de yolcu treninin devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralılar ve avukatları, 19 Nisan'da başlattıkları "Adalet Nöbeti"ne dün Çerkezköy

GÜNDEM 26.05.2019 18:36:00 0
Tren faciasında yakınlarını kaybedenler Adalet Nöbeti

Adalet nöbetinde konuşan Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci, “8 Temmuz’da tam 1 yıl olacak. 1 yıllık süre içerisinde sadece 4 alt düzeydeki görevliye açılmış dava var. Kafamızda deli sorular var. Bu sorulardan bir tanesi tren kazasının olduğu gece, daha vefat edenler kaldırılmamışken bilirkişilerin nasıl bulunduğu sorusu ve bilirkişilik görevini kabul eden kişilerin verdiği rapor. Hayatın olağan akışı içerisinde onlarca teknik üniversite varken, bu konularda araştırma yapılması gerekirken, hızlı bir şekilde bilirkişi tayini yapıp, usul incelemesi yapılıp dosyaya sunulan raporda sadece 4 alt düzeydeki görevliye sorumluluk verildi. Daha sonra araştırdık ki, bilirkişi raporunda imzası bulunan 2 kişinin Devlet Demiryollarına danışmanlık yapan kişiler olduğunu anladık. Eğer vicdan ve ahlak olsaydı Devlet Demiryolları’na danışmanlık yapan kişilerin bu tür olaylarda sorumluluk üstlenmemesi gerekirdi. Diğer toplumsal olaylarda olduğu gibi mahkemenin ya da savcılık makamının teknik üniversitelere yazı yazarak konusunda uzman bilirkişileri çağırarak rapor aldırması gerekmekteydi. Ancak bu yol seçilmedi” dedi.

 

 

“HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”

 

Her eylemin birilerini rahatsız ettiğini belirten Tekneci, “Üstü kapatılmak istenen, ya da yeterince ağırlık verilmeyen olayda daha titiz bir çalışma yapma gereğinin hissediyorlar. Tekirdağ Barosu olarak sonuna kadar gideceğiz. 3 Temmuz’da duyarlı birçok baro başkanımız davaya müdahil olarak katılacak. Sorumluların ortaya çıkması ve ceza alması için her türlü çabayı göstereceğiz. Bu konudaki her türlü eylemlerinizde yanınızdayız” dedi.

 

 

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan da “8 Temmuz’da kaybettiğimiz 25 canımızın 13’ü Uzunköprü’de yatıyor. 2 çocuğum var. Bugün buraya gelirken ‘Anne bugün Pazar. Birlikte vakit geçirelim’ dediler. Tren kazasında yakınlarını kaybedenlerle birlikte olacağımı söyledim. Biliyorum ki bu nöbet ben çocuklarımdan ayrılmayayım diye, çocuklarım benden ayrılmasın diye tutuluyor. Çünkü aileler zaten canlarını kaybettiler, başka canlar yanmasın diye mücadele veriyoruz biz. Her adalet nöbetine katılmanızı rica ediyorum. Kamuoyu vicdanını rahatsız etmeliyiz. Kamuoyu vicdanını rahatsız edeceğiz ki suçlular cezasını çeksinler, adalet yerini bulsun.  Adalet artık mahkeme duvarlarında yazan bir kelime. İçi boşaltılmış, altı boşaltılmış bir kelime. Ailelerin adalet mücadelesine herkesin destek olmasını diliyorum. Biz sonuna kadar ailelerimizin yanında olacağız. Başka canlar yanmasın, suçlular cezalarını çeksin, adalet yerini bulsun diye mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Tren faciasında yakınlarını kaybedenler tek tek söz alarak duygularını paylaştı ve gerçek suçlular yargılanıp cezalandırılıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU