Yeni yönetim belirlendi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı'na Gülnur Kocaçınar seçildi. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulunun görevden alınması sonrası bir süre kayyum at

GÜNDEM 26.05.2019 18:22:00 0
Yeni yönetim belirlendi

Genel kurulda divan başkanlığına Serkan Karagöz seçilirken, yapılan seçimde ise dernek başkanlığına Gülnur Kocaçınar seçildi. Kocaçınar’ın yönetiminde  Ahmet Açıkgöz, Halil Dabanlı, Gülhan Yavuz ve Bahtiyar Gül yer aldı. Derneğin denetim kurulu üyeleri Celal Vural, Melek Çamyar ve Yasin Kök, disiplin kurulu üyeleri ise Mürvet Uslu, Recep Kuru, Adalet Kaçmaz, Selim Açıkgöz, Tayfun Aktürk seçildi.

 

NE OLURSA OLSUN TAVİZ VERİLEMEZ

 

Seçimlerin ardından açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz” ülkemizin en eski ve en büyük engelli derneği olan TSD’nin tarihi boyunca engellilerin her alanda temsili için parti ayrımı gözetmeksizin çaba harcadığını belirtti. Dernekte hemen her partinin üyesinin bulunduğunu söyleyen Boyraz, “Bunlar bugüne kadar üye oldukları parti nedeniyle hiçbir ayrıma tabi olmadılar. Engellilere zarar veren, suiistimal eden, hukuku çiğneyenlere kimliği ne olursa olsun taviz verilemez” dedi.

 

 

Derneğin engellilerin haklarını korumak, onların suiistimal edilmesini önlemek için de var gücüyle uğraş verdiğini kaydeden Boyraz “Üyelerimizin çağrısıyla Çerkezköy Şubemizde yasaların ve Tüzüğümüzün verdiği yetkiyle ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun denetim yapılmış ve birçok yönden yanlışlıklar tespit edilmiştir. Bunların ilk başında dernek binasının mevzuata aykırı bir şekilde yatakhaneye dönüştürülmesi ve bazı zihinsel engellilerin burada tutulmasıdır. Her hangi bir uzman gözetimi, asgari hijyen ve güvenlik kuralları olmaksızın, son derece kötü koşullarda derneğimiz binasında tutulan bu zihinsel engellilerin hayatlarıyla oyun oynanmaktadır. Bu kardeşlerimiz her türlü tehlikeye açık, perişan bir halde tutulup, yardım sever insanlara gösterilerek gelir elde edilmektedir. Burada bir barınma sağlama değil düpedüz kirli bir amaç uğruna kullanma durumu söz konusudur” dedi.

 

BAŞKASINA DEVREDİLEREK İŞLETİLMİŞTİR

 

Şubenin yıllardır belediyeden ihale ile tuvalet işletmeciliği aldığını kaydeden Boyraz “Ancak belgelerden anlaşılmıştır ki burası şube tarafından değil, hukuksuz bir biçimde başkasına devredilerek işletilmektedir. Devrettikleri kişiden kira olarak aldıkları paraların akıbeti ise belirsizdir. Tuvaletleri işleten kişi bugüne kadar kendisine makbuz verilmediğini beyan etmektedir” dedi.

 

83 BİN TL PARA KAÇIRILDIĞINI İDDİA ETTİ

 

Çerkezköy şubesi yönetiminde bulunan kişilerin engellileri ve derneği kullanarak rant peşinde koştuklarını kaydeden Boyraz, geçmiş yönetimin usulsüzlükleri olduğunu ve dernekten 83 bin TL para kaçırıldığını iddia ederek konunun yargıya taşındığını ve mahkeme sürecinde gelişmeleri tek tek basınla paylaşacağını kaydetti. Genel Başkan Şükrü Boyraz “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yıldızımızdı. Ancak son zamanlarda yaptığımız incelemelerde yanlış işlerin yapıldığını ortaya koydular. Otogarın WC’si sözle verildi. Çalıştıran kişi aylık olarak 4 bin 500 TL kira ödediğini söyledi. Ancak dernek ödemelerle ilgili makbuz almadığını söyledi. Yaptığımız araştırmalar neticesinde 83 bin TL derneğin kasasına para girmediğini gördük. Kiracılar verdiğini, eski başkan Hayrettin Çetinkaya ise kira almadığını söylüyor. Çetinkaya almadıysan neden o yeri tahliye etmedin” dedi. Derneğin bütün denetimlerinin yapılacağını ve detayların rapor haline getirileceğini belirten Boyraz “Daha sonra raporlar sizlerle paylaşılacak. Bir suç unsuru tespit edilirse hiç acınmadan savcılığa gidilecek. Mevcut yönetim bir yandan hasar tespiti yaparken, bir yandan da üye güncellemesi yapacak. Dernek gündüz bakım yaşam evi olacak. Çerkezköy’den bir ekip ile yönetimi kurduk. Burada bugüne kadar yapılmış olan ne varsa bundan sonra her şeyin en güzeli yapılacaktır. Burada gönül işi yapıyoruz ve burayı revir haline getireceğiz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE