Öğretmene yapılan şiddeti kınadı

Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Hayri önceki gün Çankırı'da bir öğretmenin okul koridorunda öğrenci velisi tarafından darp edilmesine tepki göstererek öğretmene yapılan şi

GÜNDEM 24.05.2019 18:25:00 0
Öğretmene yapılan şiddeti kınadı

Türkiye’de artık şiddet olaylarının yaşanmamasını temenni eden Yufuf Hayri, “İlme, irfana, alime ve Arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Yürüttükleri onurlu  mesleğin  manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü, ‘saldırı’, ‘darp’,’silahla yaralama’ gibi olayların sıradanlaştığı maalesef  kanıksandığı günleri yaşıyoruz” dedi.

 

“CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİDİR”

 

Bu gün gelinen  noktada öğretmene saygı  sorununun en temel meselelerden biri haline geldiğini kaydeden Hayri “Sınıfların akıllı tahtayla öğrencilerin tablet bilgisayarla buluştuğu  ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen  kayıtsızlık  oldukça düşündürücü ve ayni  zamanda vahimdir. Eğitim çalışanları Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Maalesef artık eğitim çalışanları birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara  karşı savunmasız kalmaktadır. Gelinen bu nokta  herkesin sorumluluk üstlenmesi,bu kötü gidişin durdurulması için  harekete geçmesi gerekmektedir.Görevi başında veya görevinden dolayı şiddete uğrayan  eğitim çalışanlarına  karşı şiddet  uygulayanlara gerekli yasal düzenlemeler acilen yapılmalı ve caydırıcı cezalar verilmelidir” dedi.

 

EĞİTİMCİLERE YAPILAN ŞİDDET CEZASIZ KALMASIN

 

Sorunun çözümü için herkesi elini taşın altına koymaya çağıran Hayri “Öğretmen asla sahipsiz değildir.Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak  ve  arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız” dedi. Hayri, eğitimcilere yapılan şiddetin cezasız kalmamasını istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU