Saraylı Haktan'a bu bayram nefes olun

Saray Yeni Mahalle'de yaşayan, emekli polis memuru Mehmet ile ev kadını Nuray Batmaz çiftinin, SMA hastası oğulları Haktan'ın tedavisi için yardım kampanyası başlatıldı. Oğlunun 10 yıldır bu hastalıkla

GÜNDEM 24.05.2019 17:27:00 0
Saraylı Haktan

Saray Yeni Mahalle’de yaşayan SMA hastası 11 yaşındaki Haktan Batmaz’ın solunum cihazı arızalandı. Arızalanan solunum cihazı motoru ve fizik tedavisi ile medikal malzeme için kaymakamlık onayıyla yardım kampanyası başlatıldı.

 

10 YILDIR MÜCADELE EDİYOR

 

Anne Nuray Batmaz, oğlunun 10 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğini belirterek “Yeni tedavimiz çıktı. Fizik tedavi puanları istiyorlar. Çocuğun 4 dozdan sonra belirli hareket yapmasını istiyorlar. Çocuk evde bunları yapıyor; ancak doktorun yanında yapmıyor. 1- 2 saniyelik bir şey istiyorlar, onları da çocuk korktuğu için yapamıyor. Evde yapılanları da kabul etmiyorlar” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

 

Bu konuda çok mağdur olduklarını, ilacın çok pahalı olduğunu söyleyen Batmaz “O yüzden sınırlı sayıda veriyorlar. Giderlerine yetişemiyoruz. Halkımızın yardımlarını bekliyoruz. Biz aile olarak yetişemiyoruz artık” dedi. Fizik tedavinin yetersiz geldiği için kesildiğini söyleyen Batmaz, “SMA'lı ailelerin hepsi mağdur. Fizik tedavimizi verin, ilacımızı verin. Çocuklarımızı kaybetmek istemiyoruz” dedi.

 

 

YARDIM BEKLİYORUZ

 

Yaşamlarının o ilaca bağlı olduğunu söyleyen Batmaz “Eşimin emekli maaşıyla oğlumun tedavisini yaptırmaya çalışıyoruz. Kaymakamlıktan alınan izin sonrası sosyal medyadan yardım kampanyası başlatıldı. Oğlumun SGK'nın verdiği cihazın yanında kullandığı cihaz arızalı. Motoru arızalanmış. Medikal malzemelere yetişemiyoruz. Motorun arızasına, 12 bin TL dediler. Bu yüzden kaymakamlık izniyle kampanya başlattık. Yardım bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU