Memleketi İpsala'da deneyimlerini paylaştı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği'nin düzenlediği "İpsala'nın Değerleri" adlı söyleşi programına katıldı. Söyleşi son

GÜNDEM 24.05.2019 15:00:00 0
Memleketi İpsala

Memleketi İpsala ile ilgili düşüncelerini açıklayan Gürkan “Benim İpsala’da çok mezar taşım var. İşte 18 Mart’ta vefat eden rahmetli annemi 19 Mart’a toprağa verdik burada. Ondan önce babam var, ninem, dedem, yeğenlerim, amcalarım, halamlarım var. Burada büyümüş olmak, burada doğmuş olmak ötesinde İpsala ile bir toprak bağımız var. Bunu koparmak mümkün değil. Dünyanın neresine giderseniz gidin memleket dediğinizde burnunuzun direği sızlar, gözlerinizde buğulaşma oluşur, kalbinizin bir tarafında hep özlem olur. 1981 yılında ayrıldım İpsala’dan eğitim için. Birçok genci tanımasam, bilmesem bile ailesini, sülalesini biliyorum. Buranın havasını, suyunu sokaklarını biliyorum. Onlar bir türlü kopmuyor” dedi.

 

“EN DEĞERLİ KAYNAK İNSANDIR”

 

Dünyada en değerli kaynağın insan kaynağı olduğunu söyleyen Gürkan “Dünyada da bugün baktığınızda en değerli kaynak insandır. Evladınız doğuyor, evladımızın bilgi, donanım sahibi olması için o kadar büyük bir yatırım yapıyoruz ki; her aile çocuğu için harcadığı parayı her gün bir tarafa yazsa inanamayacağınız rakamlar çıkar ortaya. Bu tabi günlük yaşamın içerisinde çok fark edilmiyor. Çok pahalı bir yatırımdır insan. İyi eğitmişseniz, iyi donatmışsanız, iyi bilgi, ilim, irfan sahibi yapmışsanız, bir süre sonra o bilgi ve birikimlerin topluma yansımalarını görmek istersiniz. Kuşkusuz ben de dahil olmak üzere bu yolu çok bilinçli olarak seçmediler, belki hayat onları oraya götürdü. Belki eğitim almak istemeleri onları oraya götürdü” diye konuştu.

 

 

“POTANSİYELİMİZİ GÖRMEMİZ GEREKİR”

 

Gürkan “Ne iş yaptığınız sizin için önemli ama toplum için ne iş yaptığınız değil, işinizi nasıl yaptığınız çok önemli. İpsala’da nereden başlamak gerekir diye sorarsanız, öncelikle potansiyelimizi, güçlü yönlerimizi görmemiz gerekir. Ondan sonra zayıf yönlerimiz neler bunları görmeliyiz. Ardından bizim fırsatlarımız neler ve tehditler neler? Büyük fotoğrafı çekebilirsek, puzzle’ın içinde boğulmayız” dedi.

 

HEDEF 10 MİLYON TURİAT

 

Edirne’ye gelen turist sayısını orta vadede 5 milyona uzun vadede ise 10 milyona çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Gürkan “Bununla ilgili analizler, çalışmalar, planlamalar yaptık; projeler geliştirdik. Ocak ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018 yılı rakamlarını açıkladı. 2018 yılında Edirne’ye gelen yerli ve yabancı turist sayısı 5,5 milyon. Ve Edirne şuanda tüm Türkiye’de İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist çeken 3. şehir. Tüm dünyada en çok turist çeken 100 şehir sıralamasında ise Edirne 68. sırada. Tüm dünyada binlerce şehir var. ve Edirne 68. Sırada. Bu bir başarı mıdır? Evet, bir başarıdır. Şimdi bunu sürdürebilir kılmak gerekiyor” diye konuştu.     

 

Haber / Emre BOZ