30 bin yeni sağlık çalışanı kamuda istihdam edilecek

Sağlık çalışanlarını iftarda ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde sağlık çalışanı istihdamına ağırlık verileceğini ifade ederek "Bu yıl içinde 29 bin

GÜNDEM 24.05.2019 14:52:00 0
30 bin yeni sağlık çalışanı kamuda istihdam edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarını iftarda ağırladı. Cumhurbaşkanlığı Küllüyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen iftar programına Tekirdağ’daki sağlık çalışanlarını temsilen Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı ve çeşitli branşlarda görev yapan 8 personel katıldı.

 

VEBALİ ÖNCELİKLE BİZE AİTTİR

 

İftar programında davetlilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarının istihdamı ve sağlık alanında yapılan yatırımların yanı sıra gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortadoğu coğrafyasında yaşanan acıların dindirilmesi için öncelikle İslam aleminin bir iç muhasebede bulunması gerektiğini belirterek “Açıkça söylemek gerekirse İslam aleminin iç karartıcı durumunun vebali öncelikle, bize Müslümanlara aittir. İmsak ile birlikte oruç ibadetine başlayanlar, günde 5 kez aynı kıbleye yönelenler, aynı yaratıcıya, aynı mukaddes kitaba inananlar, şayet kalkıp birbirlerine silah doğrultabiliyorsa, birbirlerini hunharca katledebiliyorsa burada yanlış giden başka şeyler var demektir. Kendi iç muhasebemizi, kendi iç sorgulamamızı yapmadan başkalarından insaflı olmalarını bekleyemeyiz” dedi.

 

 

HASTANE SAYISI BİN 536’YA ÇIKARILDI

 

Son 17 yılda Türkiye’deki mevcut hastanelerin büyük bölümünü yeniden yapılarak, hastane sayısının bin 536’ya çıkarıldığını belirten Erdoğan, “Hastanelerimizin yatak sayısını iki katı artırarak 238 bine çıkarttık. MR cihazı sayısını 58’den 892’ye, tomografi cihazı sayısını 323’ten bin 216’ya, diyaliz makinesi sayısını 4 bin 900’den 17 bin 330’a yükselterek teşviş ve tedavi imkanlarını genişlettik. Ambulans sayımızı bugün tamamı yeni olmak üzere 618’den 5 bin 148’e ulaştırdık” dedi.

 

 

30 BİN YENİ SAĞLIK ÇALIŞANI İSTİHDAM EDİLECEK

 

Şehir hastaneleri ile beraber Türkiye’nin bir devrim yaşadığını kaydeden Erdoğan “30 büyük şehirde şehir hastanelerimizi yapacağız. Evde sağlık hizmetleri ile Türkiye’yi 1 milyon 337 bin vatandaşımızın ayağına sağlık hizmeti götüren bir ülke haline getirdik, dünyada var mı bunun başka benzeri? Sağlık personelimizin sayısını 378 binden 1 milyon 11 bine ulaştırarak sağlık hizmetlerimizin insan kaynağını güçlendirdik. Hasta başına düşen hemşire sayısını artıracağız. Hemşire noktasında bir zafiyete asla düşmeyeceğiz” dedi. Erdoğan, yeni dönemde sağlık çalışanı istihdamına ağırlık verileceğini ifade ederek “Burada bir müjdeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu yıl içinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. Yani yaklaşık 30 bin. İlk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU