Fethin 566'ncı yılı etkinliklerle kutlanacak

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1453'te fethedilen İstanbul'un fethinin 566'ncı yılı dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı ve Kapaklı Belediyesi işbirliğiyle 25 Mayıs C

GÜNDEM 24.05.2019 13:20:00 0
Fethin 566

İlahiyatçı-Araştırmacı Yazar Hıdır Kartal ve İlahiyatçı-Eğitimci Coşkun Şahin’in katılacağı programın sunuculuğunu ise Kerem Can Yazır yapacak. Düzenlenen programda Kuran-ı Kerim tilaveti, fatih kaside ve mevlidhan grubu gösterisi, fetih sohbeti, sinevizyon gösterimi gibi etkinlikler yer alacak.

 

“BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

 

Peygamberimizin İstanbul’un fethi ile ilgili “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” hadisini anımsatan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “İstanbul’un fethi köklü medeniyetimizin bir dönüm noktasıdır” dedi.

 

VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

 

Dünya tarihini değiştiren, bir çağ kapatıp başka bir çağ açan büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han ile O’nun muzaffer, yiğit ve kutlu askerlerinin gerçekleştirdiği İstanbul’un Fethini Belediye meydanında düzenleyecekleri etkinliklerle kutlayacaklarını söyleyen Çetin, tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU