Ergene Velimeşespor 2. Lig'de

Ergene Velimeşespor, TFF 3. Lig 1. Grup play-off finalinde Nevşehir Belediyespor'u 1-0 yenerek üst lige çıktı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasi

SPOR 24.05.2019 13:05:00 0
Ergene Velimeşespor 2. Lig

Kocaeli Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu, Gökmen Olgaç ve Bahtiyar Birinci yönetti. Ergene Velimeşespor Emre Yılmaz, Alişan Ural, Baran Işık, Ali Emre Erhal, İbrahim Fatih Dilek (Dk. 90 7 Ali Serin), Erçağ Evirgen (Dk. 75 Emin Soğuk), Burhan Arman (Dk. 90 5 Furkan Zengin), Emre Karadağ, Rıdvan Türker, Muhammet Raşit Yöndem, Onat Kutay Kurt kadrosu ile mücadele ederken, Nevşehir Belediyespor ise Onur Behiç Özalgan, Muhammet Serdar Yazıcı (Dk. 31 Naci Bayraktaroğlu), Saffet Gurur Yazar, Can Morgül, Burak Özsoy, Melih Gökçek, Hayrettin Cengiz, Tunç Murat Behram, Uğur Durmuş (Dk. 77 Emre Fırtına), Doğancan Aynacı (Dk. 64 Abuzer Gaffar Toplu), Ömer Gür kadrosu ile mücadele etti.

 

1-0 SONA ERDİ

 

Karşılaşmanın 8’inci dakikasında Hayrettin Cengiz’in kendi kalesine attığı golle Ergene Velimeşespor 1-0 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca rakibini 1-0 yenen Tekirdağ temsilcisi Ergene Velimeşespor, 2.Lige yükseldi. Karşılaşmayı CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, MHP’li Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Önsel ve Ergene Velimeşespor taraftarları da izledi.

 

 

KUPASI VERİLDİ

 

Kocaeli Stadı'nda oynanan maçın sona ermesinin ardından büyük sevinç yaşayan Trakya ekibi, kupa ve madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in elinden aldı. Kupa töreninde yaptığı konuşmada Ergene Velimeşe Spor camiasını başarılarından dolayı kutladığını belirten Ali Düşmez, "TFF Başkanı Sayın Hüsnü Güreli, Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve şahsım adına büyük bir emekle kazanılan bu başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. TFF 2. Lig, Ergene Velimeşespor kulübüne hayırlı olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

 

ARTIK HEDEF 1. LİG OLACAK

 

Kupayı alan Ergene Velimeşespor oyuncuları, mutluluklarını taraftarlarla paylaştı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Başarı takım oyunuyla geldi. Her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. Takım üst lige çıkmak için çok çalıştı” dedi. Tekirdağ'a güzel bir stat yapılması temennisinde bulunan Yüksel, “Takımı 'Belediyespor' yapmak istiyoruz. İlk 5 yılımızda Ergene Velimeşespor 3. Lig'e çıktı, ikinci 5 yılımızda 2. Lig'e çıktı, Allah'ın izniyle diğer 5 yılımızda da 1. Lig'e çıkacak. Artık hedefimiz 1. Lig'e yükselmek olacak” dedi. Büyük bir gurur yaşadıklarını belirten Adem Memiş de  “Elde edilen başarıyı Trakya ve Tekirdağ'a armağan ediyorum. Yalnız yürüyerek buralara geldik. Özveriyle çalışan tüm camiaya teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU