Rönesans Müziği Konferansı verdi

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç; Devlet Konservatuarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde "Rönesans Müziği" konulu bir konferans VERDİ.

GÜNDEM 23.05.2019 15:27:00 0
Rönesans Müziği Konferansı verdi

Konferansta Rönesans olgusu ele alınarak bu sürecin sosyokültürel kimliği ve ekonomik oluşumu ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Engin Beksaç, Rönesans müziğinin özellikleri ve bu müzik türünü belirleyen en önemli etmenlere değinerek bu konularda açıklamalar yaptı. Rönesans Dönemi nota yazımı ve nota kitaplarından örnekler gösteren Prof. Dr. Engin Beksaç, bu dönemin makam biçimleri hakkında da bilgiler verdi. Daha sonra Rönesans Dönemi müzik topluluklarını ve müzik aletlerini tanımlayan görsel malzemeyle birlikte bu konularda da açıklama yapan Prof. Dr. Beksaç, bu dönemde sanatçıların kazandığı öneme değinerek bazı bestecilerin portre örneklerini gösterdi.

 

SUNUM YAPTI

 

Konferansın ikinci bölümünde müzik örneklerini ele alan Prof. Dr. Engin Beksaç, en erken süreçten en geç örneklere kadar giden bir kronolojik sıra içinde Rönesans Dönemi müzik örneklerine yer veren bir sunum yaptı.

 

Haber / Emrullah ELMA