Üniversite öğrencilerinden müzik ziyafeti

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından,  Devlet Konservatuarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde Yıl Sonu Konseri düzenlendi.

GÜNDEM 23.05.2019 14:19:00 0
Üniversite öğrencilerinden müzik ziyafeti

Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda müzik eğitim alan ve mezun olan öğrencilerin performans sergilediği konser; Orkestra, Orff Çalgıları Topluluğu, Türk Müziği Korosu ve Çok Sesli Koro olmak üzere üç bölümden oluştu. Konserin ilk bölümünde Devlet Konservatuarından Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci’nin şefliğindeki Orkestra; J. Haydn’den 1. Senfoni Re Major “Presto” The Beatles’tan Yesterday, E. Grieg’ten Peer Gynt Suite No.1 -The Death Of Ase ve D. Bruce’den Pirates of the Aegean parçalarını seslendirirken, Dr. Öğr. Üyesi Belgin Uzunoğlu Yegül yönetiminde Brent M. Holl & Ryan Bugas’tan Orange Juice, Brent M. Holl & Caleb Bailey’den Jamaica Jazz, Sara Nussel’den All That Jazz ve Geleneksel Rus ezgisi olan Jimba Papalusjka parçalarını seslendiren Orff Çalgıları Topluluğu sanatseverler için eğlenceli bir gösteri yaptı.

 

TÜRK MÜZİĞİ KOROSU SAHNE ALDI

 

Konserin üçüncü bölümünde ise Bülent Örs şefliğindeki Türk Müziği Korosu sahne aldı. Koto, bestesi Amir Ateş’e, güftesi Melek Hiç’e ait olan Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın, bestesi İ. Nedim Saatçi’ye, güftesi Şendoğan Arda’ya ait Bırakma Ellerimi ile Bağa Gel Bostana Gel türküsü ve Neşet Ertaş bestesi olan Kırşehir yöresine ait Sevda Olmasaydı’yı ve Bahçe Duvarından Aştım’ı adlı eserleri seslendirdi. Konserin kapanışını yapan Dr. Öğr. Üyesi Osman Musaoğlu şefliğindeki Çok Sesli Koro Uno Naissoo’dan Metsa Telegramm, Zambiya Halk Şarkısı Bonse Aba, Giovanni Gastoldi’den Amor Vittorioso, Prof. Nevit Kodallı’dan Zekiyem, Kıbrıs türküsü Münüsem, Van-Edremit türküsü Turnalar ve Ruter’den For The Beauty Of The Earth ile eserlerini icra etti. Konsere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ile Genel Sekreter Yardımcısı Uzm. Ahmet Sezgin ile çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

 

 

Haber / Ruşa ELMA