Hobi Bahçeleri hayata geçiyor

Vatandaşların doğa ile iç içe vakit geçirmesi amacıyla Bahçeağıl Mahallesi'nde yapılması planlanan 'Hobi Bahçeleri' projesi için incelemelerde bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa

GÜNDEM 23.05.2019 14:37:00 0
Hobi Bahçeleri hayata geçiyor

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Bahçeağıl Mahallesi’nde yapılması planlanan ‘Hobi Bahçeleri’ projesi için incelemelerde bulundu.

 

EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇECEK

 

Projenin yapılması planlanan alanı inceleyen Çetin, Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinden de bilgiler aldı. Çetin, “Halkımızın şehir hayatından uzaklaşması, doğayla, toprakla iç içe olması için projemizi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Hobi bahçelerinde vatandaşlarımız toprakla uğraşarak kendi mahsullerini yetiştirmenin mutluluğunu yaşayarak, yeşille iç içe şehrin stresinden uzaklaşacaklar” dedi.

 

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

 

Başkan Çetin, daha yeşil bir Kapaklı için hobi bahçelerinin çok önemli olduğunu belirterek “Tarımsal üretimin yanında manevi anlamda da vatandaşlarımız bu bahçelerde huzur ve moral bulacak. Hobi bahçelerinde vatandaşlarımız boş zamanlarını toprak işleriyle uğraşarak, kendi meyvesini ve sebzesini yetiştirerek güzel bir şekilde değerlendirecek. Halkımız çocuklarıyla birlikte bahçelerimizde kendi elleriyle meyve ve sebzelerini yetiştirerek bir nevi günlük yaşamın stresinden ve gürültüsünden uzaklaşmış olacaklar” dedi. Çetin, çocukların ve öğrencilerin de bu bahçelere gelerek fidan, bitki dikimi ve bakımıyla ilgili bilgileri uygulamalı olarak öğrenme imkânı bulacağını söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU