2.827 kilogram atık pil toplandı

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında imzalanan protokol kapsamında Çorlu'da düzen

GÜNDEM 23.05.2019 14:29:00 0
2.827 kilogram atık pil toplandı

Çocuklara çevre bilincini aşılamak için düzenlenen "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" kapsamında okullarda toplanan atık piller tartılarak Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı. Dereceye giren ilk altı okul sırasıyla; Fevzi Çakmak İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu,  Yunus Emre İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, 75. Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Ortaokulu ve Şahinler Ortaokulu oldu.

 

FOTOKOPİ MAKİNESİ VERİLDİ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin ve Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt tarafından dereceye giren okulların okul yönetimlerine hediye fotokopi makineleri takdim edildi.

 

MUHTARLAR YARIŞIYOR

 

Çorlu genelinde muhtarlıklar arasında düzenlenen “Bozulan Küçük Ev Aletleri Ve Lambalar İçin Muhtarlar Yarışıyor” yarışması 'lamba' ve 'florasan' klasmanında ise dereceye giren Hürriyet Mahallesi Muhtarlığı oldu. Okulları ziyaret edip eğitimci ve öğrencilere hediye ve belgelerini veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Sıfır atık çalışmalarının amacı israfın önüne geçmek, çevre kirliliğini azaltmak ve doğal kaynakları verimli kullanmaktır. Tüm dünya artık sıfır atık çalışmaları uyguluyor. Biz de Çorlu Belediyesi olarak geri dönüşüm ve sıfır atık noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Geri dönüşüm ve sıfır atık yaklaşımıyla çevre bilinci oluşturmak amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında okullarımız ve öğrencilerimizi de bu projeye dâhil ediyor ve öğrencilerimize çevreyi koruma bilincinin aşılanmasını sağlıyoruz” dedi. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” ise Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından katılan okulların atık pilleri toplanmaya başlamış olup hediyelerin dağıtımı 2019 yılı içerisinde yapılacak.

 

Haber / Ruşa ELMA