100 şirketin arasında Çorlu'dan 2 firma yer aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklanırken, bu 100 şirket

GÜNDEM 22.05.2019 16:49:00 0
100 şirketin arasında Çorlu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Beşel Basım San. ve Tic. A.Ş. ile Tachyon Makine San Tic. Ltd. Şti’ye plaket verildi. Türkiye 100 listesi hazırlanırken, başvuran şirketlerin son 2 yıl, yani 2015-2017 arası ciro artış hızının, dikkate alındığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “İşte bu salonu dolduran şirketler, bu alanda müthiş bir başarı kaydetti. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin, bu dönemdeki ortalama büyümesi, yüzde 605.Bu çok çarpıcı bir rakam” dedi.

 

SAĞLIKLI BÜYÜMENİN FORMÜLÜ

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da “Katma değeri yüksek ve markalı ürün ihracatımızı artırmak için KOBİ düzeyinden başlayıp, kurumsallaşma ve küresel marka olma yolunda ilerleyen her seviyedeki ihracatçımıza bu yıl 3 milyar 104 milyon TL civarında destek vermeyi öngörüyoruz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise konuşmasında, "TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı'nın ikinci çağrısı da sonuçlandı. İnşallah teknoloji odaklı proje yürüten 146 genç girişimcimize 200 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği vereceğiz” dedi. En hızlı büyüyen 100 şirketin 36 farklı sektörden olduğunu anlatan Varank, “TOBB'un belirlediği, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin profillerine baktığımızda; 36 farklı sektörden teknoloji odaklı ve ihracatla büyüyen firmaların ön plana çıktığını görüyoruz. Ar-Ge'ye, inovasyona, teknolojiye inanan, nitelikli insan kaynağına sahip ve çevre duyarlılığı gelişmiş bu firmalarımız; Türkiye'den 18 kat daha hızlı büyüyorlar; hem de bunu istihdamlarını artırarak yapıyorlar. Tam 68 ülkeye ihracat yapan bu 100 şirketin yapısına baktığımızda, ortalama 11-12 yıl önce kurulduklarını, yöneticilerinin yaş ortalamasının da 46 olduğunu görüyoruz.  İşte tüm bu verileri alt alta koyduğumuzda; sağlıklı büyümenin formülünün teknoloji, nitelikli insan gücü, üretim ve ihracat olduğunu görüyoruz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE