Karaca: Anadolu basını S.O.S. veriyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 58. Başkanlar Konseyi Toplantısı Bursa'da yapıldı. Basının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Anadolu medyasının dayanma gücünün kalma

GÜNDEM 22.05.2019 16:35:00 0
Karaca: Anadolu basını S.O.S. veriyor

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını ASGD Genel Başkanı ve TGF Genel Başkanvekili İbrahim Erdoğan yaptı. Toplantıyı, Bursa’nın doğal güzelliklere sahip Gürsu ilçemizin Adrenalin Park tesislerinde yapmaktan ve böylelikle bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Erdoğan, “İstedik ki, gerek kent yaşamının ağır yükünden bunalan, gerekse basının içinde bulunduğu zorlukların giderek katmerleşmesi nedeniyle büyük stres altında olan meslektaşlarımız, tabiatın kucağında derin nefes alıp, keyifli ve heyecanlı aktivitelerle kendilerine gelsinler. Aynı zamanda gazeteciliğin ve meslektaşlarımızın son yıllarda içine girdiği açmazları bir beyin fırtınasıyla değerlendirme fırsatı bulacağımız için de memnuniyet duyuyoruz” dedi. Erdoğan, toplantıya ev sahipliği yapan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık başta olmak üzere, Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı’ya, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

“İMDAT ÇAĞRILARI ALIYORUZ”

 

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da basının ve basın mensuplarının içinde bulunduğu durumun artık tahammül edilmeyecek noktaya geldiğini vurgulayarak Ülkemizin her köşesindeki medya ve medya mensuplarından imdat çağrıları alıyoruz. Bundan bir kaç yıl öncesine kadar 2 binin üzerinde olan yerel gazetelerin sayısı ne yazık ki bin seviyesine düşmüştür. Her geçen gün de daha başka gazetelerin art arda kapanma haberleri almaktayız. Bütün bunlar yüreğimizi dağlayan, basın adına olumsuz gelişmelerdir. Anadolu basını kelimenin tam anlamıyla S.O.S. vermektedir. Buna mukabil, ne devlet yetkililerinden ne de kamu adına görev yapan başta BİK olmak üzere, resmi kurumlardan somut bir adım gelmektedir. Basın ve basın çalışanları adeta kaderlerine terk edilmişler ve derin açmazlarıyla baş başa bırakılmışlardır” dedi.

 

 

KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞTA

 

Türk basınının, köprüden önce son çıkışta olduğunu söyleyen Karaca “Köprünün sonunda da derin bir uçurum vardır. Buradan yönetenlere bir kez daha sesleniyoruz ki, sözünü ettiğimiz bu derin uçuruma yuvarlanmadan derhal önlem alınmalıdır. Bir ülkenin basını biterse, başta hür ifade serbestisi olmak üzere her şeyi biter. Bunun örneklerini görmek için dünya tarihine bakmak yeterlidir. Bizler yeterince çile çektik, bu çileler şimdilerde acıya dönüştü ama daha fazla çekmek istemiyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ