Öğrencilerin projeleri görücüye çıktı

Kapaklı'da eğitim veren Özel Başakşehir Okulları tarafından geleneksel hale getirilen Bilim – Kültür – Sanat ve Spor Şenliği'nin bu yıl 4'üncü düzenlendi.  Şenlikte oku

GÜNDEM 22.05.2019 16:31:00 0
Öğrencilerin projeleri görücüye çıktı

14:00-16:30 saatleri arasında düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını yapan Özel Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, Atatürk’ün “Gözlerimizi kapayıp, yalnız yaşadığımızı varsayamayız. Ülkemizi bir çember içerisine alıp dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız. Tersine gelişmiş, uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanında üzerinde yaşayacağız. Bu yaşam ancak bilim ve fenle olur. Bilim ve Fen nerede ise oradan alacağız ve ulusumuzun her bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yoktur” sözlerini anımsattı.

 

 

BİZLER DE BAŞARABİLİR

 

Dünyadaki gelişmelere ayak uydurulması gerektiğini söyleyen Demirbaş, dünya üzerinde birçok teknolojik yenilik olduğunu ve bu teknolojik gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini söyledi. Charles Darwin’in  “Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuktur. Tavuk toplum; önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtaların alındığının farkında bile olmaz” sözlerini de anımsatan Demirbaş, ülkemizde yetişen çok değerli bilim insanları olduğunu belirterek “Ülkemizde Aziz Sancar gibi Nobel ödülü almış bir kişilik var. Bizler de başarabiliriz” dedi.

 

“BU MEMLEKETE HİZMET İÇİN BİLİM LAZIM”

 

Daha iyi olmak için sürekli çalışmaları gerektiğini belirten Demirbaş “Aziz Sancar’ın deyimi ile 2Bütün enerjinizi işinize verin. Bilim öğrenmeye çalışın. Günlük dedikodular ile uğraşmayın. Bu memlekete hizmet için bilim lazım.’ Biz de bu doğrultuda ilerleyerek öğrencilerimize bilimin ışığında kendisini sürekli geliştiren geniş kadromuz ile eğitim veriyoruz” dedi.

 

 

PROJELERİ İNCELEDİ

 

Öğrenciler tarafından tertip edilen Keloğlan ve Annesi isimli gösterinin sergilenmesinin ardından 2/A sınıfından Ela Ceylan piyano dinletisi sundu. 2. Sınıf öğrencilerinin modern dans gösterilerinin ardından kurdele kesilerek Bilim – Kültür – Sanat ve Spor Şenliği’nin açılışı yapıldı. Okul Müdürü

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU