Süt, temel bir gıda maddesidir

21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, sütün insan sağlığı için önemine dikkat çekerken, süt üreticilerinin yaşadıÄ

GÜNDEM 21.05.2019 16:27:00 0
Süt, temel bir gıda maddesidir

Süt gününün özellikle okullarda öğrencilere süt tüketimini özendirmek ve süt üretimini arttırmak amacıyla kutlandığını ifade eden Toprak, “Ancak ülke genelinde süt üreticiliğine verilen destek çok az. Girdi maliyetlerinin çok fazla olmasına rağmen süt fiyatları düşük. Üretici para kazanamıyor” dedi. .

 

TEMEL BİR GIDA MADDESİ

 

İnsan sağlığı açılından sütün önemine dikkat çeken Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, önemli bir besin kaynağı olan sütün yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan hayvansal kaynaklı önemli ölçüde protein, yağ, laktoz ile vitamin ve mineral maddelerinin içerdiğini belirterek “Süt beslenme değerinin yüksekliği yanında, vücut fonksiyonlarını düzenleyen, gelişmesini sağlayan, kemik ve diş oluşumunda önemli yeri olan temel bir gıda maddesidir” dedi. Sütün içinde yaklaşık 85 farklı besin öğesi bulunduğunu dile getiren Toprak, kemik gelişiminde önemli bir rolü olan sütün zihinsel gelişimde de önemli rol oynadığını ifade etti. Sütün her öğün tüketilmesi gereken bir besin olduğunu söyleyen Toprak, dengeli beslenme için bol süt içilmesini tavsiye etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU