Kırkpınar'ın en güzel fotoğrafı 'Kispet' oldu

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin daha iyi anlaşılması, ata sporunun yurt içi ve yurt dışında tanıtılması ve fotoğraf sanatçılarının Kırkpınar'a olan ilgisinin arttırılması am

GÜNDEM 20.05.2019 15:08:00 0
Kırkpınar

Yarışmanın jüri üyeliğini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, TFSF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sefa Ulukan, TFSF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar İyiiz Fotoğraf Sanatçısı A. Beyhan Özdemir, Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan ve Fotoğraf Sanatçısı Adnan Sokol yaptı.

 

8 ESER FİNALE KALDI

 

431 fotoğrafın yarıştığı yarışmada 87 fotoğraf ikinci tura, 55 fotoğraf üçüncü tura; 32 fotoğraf da dördüncü tura geçti. Finale kalan 8 eser arasında yapılan puanlama neticesinde en yüksek puanı alan ilk 3 eser ödül; sonraki 3 eser mansiyon ve diğerleri de sergilemeye layık görüldü. Jüri ayrıca Edirne Belediyesi Özel Ödülü’nü kazanan eseri de oybirliğiyle seçti. Yarışmada Osman Berker Gümüş’ün ‘Kispet’ isimli fotoğrafı birinci, Tayip Başak’ın ‘Pehlivanlar Kapısı’ isimli fotoğrafı ikinci, Mesut Özder’in ‘Son’ isimli fotoğrafı üçüncü oldu. Edirne Belediyesi Özel Ödülünü ise ‘Watch’ isimli fotoğrafı ile Serpil Eroğlu kazandı. Mansiyon Ödülleri ise Serpil Eroğlu, Osman Berker Gümüş, Gül Karakoç Yılmaz’ın oldu.

 

 

BİRİNCİYE 6 BİN TL ÖDÜL

 

Yarışmada birinci eser sahibi 6 bin TL, ikinci eser sahibi 5 bin lira, üçüncü eser sahibi de 4 bin lira para ödülü ile TFSF tarafından altın, gümüş ve bronz madalya almaya hak kazandı. Edirne Belediyesi Özel Ödülünü Kazanan eser sahibi 3 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Ayrıca mansiyon alan 3 esere sahibine bin 500’er TL para ödülü; sergileme alan eserler de 300’er TL para ödülü almaya hak kazandı. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın 20’ncini tamamladıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “20. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’yla yarışmamız Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından 4 yıldıza layık görüldü.  Böylelikle yarışmamız 4 yıldıza sahip olan sayılı yarışmalardan biri haline geldi” dedi.

 

 

Haber / Yakup KARATEPE